City naar halve finales FA Cup, Coventry klopt Wolves met twee goals in blessuretijd

Manchester City heeft zich zaterdag met een 2-0 zege op Newcastle United geplaatst voor de halve finales van de FA Cup. Bij de titelhouder had middenvelder Bernardo Silva een hoofdrol. De Portugees scoorde tweemaal.

Ook Coventry City haalde de laatste vier door uit bij Wolverhampton met 2-3 te winnen. Zondag zijn de overige twee halve finales: de topper Manchester United-Liverpool (16.30 uur) en Chelsea-Leicester City (13.45 uur).

Bernardo Silva (midden) scoort tweemaal tijdens het FA Cup-duel met Newcastle United

City, dat het moest stellen zonder de geblesseerde Ederson, Kevin De Bruyne en Jack Grealish, had weinig moeite met de huidige nummer tien van de Premier League. Sterker nog, in de gehele wedstrijd gaf het de bezoekers slechts tweemaal de gelegenheid om tot een schot te komen.

De laatste keer dat Newcastle in aanvallend opzicht zo'n kleine rol van betekenis speelde, was tijdens een competitieduel in 2015.

De 29-jarige Silva zette City met een van richting veranderd schot binnen een kwartier op voorsprong. Na een half uur verdubbelde hij de score met een schot dat via het hoofd van Sven Botman achter de doellijn eindigde.

Alles mogelijk

Dat in het bekervoetbal alles mogelijk is, bleek eerder op de dag tijdens het duel tussen Coventry City en Wolverhampton Wanderers. Coventry, waar voormalig sc Heerenveen-speler Milan van Ewijk in de basis stond, gaf een 1-0 voorsprong uit handen, maar sloeg diep in de blessuretijd alsnog terug.

Verbijstering bij Milan van Ewijk

In de 53ste minuut zette Ellis Simms Coventry, de nummer acht op het tweede niveau van Engeland, op voorsprong. Coventry hield lange tijd stand, maar de hoop op een bekerstunt leek te vervliegen door goals van Rayan Aït-Nouri (83ste minuut) en Hugo Bueno (88ste minuut).

De bezoekers lieten het er niet bij zitten. Door treffers van Simms (97ste minuut) en Haji Wright (100ste) minuut, werd het toch een overwinning voor Coventry.

Tottenham verliest in Premier League

De Premier League-ploegen die al uitgeschakeld zijn in het bekertoernooi, kwamen zaterdag gewoon in actie in de competitie. Fulham, dat op de twaalfde plek van de ranglijst staat, rekende in eigen huis verrassend eenvoudig af met nummer vijf Tottenham Hotspur: 3-0.

De Braziliaanse spits Rodrigo Muniz had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de overwinning op Tottenham, dat in de race om directe plaatsing voor de Champions League vorig weekend juist nog overtuigend afrekende (4-0) met directe concurrent Aston Villa.

Het derde doelpunt van Fulham werd gemaakt door Sasa Lukic.