Van Dijk en Koumas vieren de 1-0

Debutant scoort voor Liverpool in FA Cup, ook Ten Hag naar kwartfinales

Liverpool en Manchester United hebben de kwartfinales van de FA Cup bereikt.

Liverpool versloeg - drie dagen na het winnen van de League Cup door een doelpunt van Virgil van Dijk - Southampton in eigen huis met 3-0. Beide doelpuntenmakers van The Reds, Lewis Koumas en Jayden Danns, zijn 18 jaar oud.

Het United van trainer Erik ten Hag won bij Nottingham Forest met 1-0 dankzij een doelpunt van de Braziliaan Casemiro vlak voor tijd.

United versus Liverpool

Dinsdag plaatste Manchester City zich al voor de kwartfinales na vijf goals van Erling Haaland tegen Luton Town. Het duel eindigde in 6-2. In de kwartfinales treffen aartsrivalen United en Liverpool elkaar.

Erik ten Hag

Verder ontvangt titelhouder Manchester City Newcastle United, Wolverhampton Wanderers krijgt bezoek van Coventry City en Chelsea treft in eigen huis Leicester City, de koploper in het Championship, het tweede niveau van Engeland.

Southampton sterker, debutant scoort voor Liverpool

Bij Liverpool kregen veel spelers rust, maar Oranje-internationals Van Dijk en Cody Gakpo stonden in de basis.

Southampton, de nummer vier in het Championship, begon brutaal en was zelfs sterker in de eerste helft. Toch ging de club met een achterstand de rust in door toedoen van de 18-jarige Koumas. De jeugdinternational van Wales leukte vlak voor rust zijn debuut op met zijn eerste doelpunt voor Liverpool.

Kort daarna gaf Koumas een assist op Gakpo, die de steekbal niet verzilverde en naast schoot.

Cody Gakpo (rechts) miste een paar kansen tegen Southampton

Na rust bleef het betere Southampton kansen missen, maar het was het grote Liverpool dat op 2-0 kwam. Invaller Jayden Danns - ook 18 jaar oud - lobde de bal behendig in het doel.

Vlak voor tijd maakte Danns in de rebound zelfs de 3-0.

Ten Hag maakt nog kans op een prijs

Voor Manchester United en coach Ten Hag is de FA Cup de laatste kans op een prijs dit seizoen. Het spel op City Ground, de thuishaven van Nottingham Forest, golfde op en neer met kansen voor beide ploegen.

Het duel leek op een verlenging af te stevenen, totdat United-middenvelder Bruno Fernandes een vrije trap in de 89ste minuut scherp aansneed. Casemiro lette goed op en schampte de bal net genoeg om te scoren: 0-1.