De spelers van Ajax druipen af
NOS Voetbal

Van 't Schip weigert handdoek in ring te gooien na Europese deceptie: 'Ga door tot einde'

"Ik ben heel erg teleurgesteld", stelde John van 't Schip na de 4-0 nederlaag bij Aston Villa en de uitschakeling in de achtste finales van de Conference League. De Europese deceptie is voor de coach geen reden de handdoek in de ring te gooien en op te stappen.

"Ik ga door tot het einde van het seizoen", zei Van 't Schip. "Ik wil de club helpen. Dat verandert niet. Sparta wordt zondag heel lastig, daarna is de interlandbreak. We hebben genoeg wedstrijden om de vijfde plek veilig te stellen."

Van 't Schip werd eind oktober vorig jaar aangesteld als opvolger van Maurice Steijn tot het einde van het seizoen. Onder zijn leiding klommen de Amsterdammers van de achttiende naar de vijfde plaats in de eredivisie.

Kijk hieronder naar de reactie van John van 't Schip:

Van 't Schip weigert handdoek te gooien: 'Ga door tot einde seizoen'

"In de eerste helft ging het nog redelijk", zei Van 't Schip over het duel op Villa Park. "Vlak voor rust hadden we via Brobbey een kans op 1-1. Het was een wedstrijd waarin alles mee moest zitten en dat was niet zo. Blessures, rood. Dan valt het uit elkaar en weet je dat het moeilijk wordt."

De tweede gele en dus rode kaart voor Sivert Mannsverk bij een 2-0 achterstand in de 66ste minuut maakte de opgave voor Ajax vrijwel onmogelijk: "We hadden al een wissel voor hem klaarstaan", aldus Van 't Schip. "Hij werd een beetje overlopen en we wilden iets veranderen. Helaas waren we net te laat ..."

Kijk hieronder naar de reactie van Devyne Rensch:

Rensch na pijnlijk verlies Ajax bij Aston Villa: 'Flinke klap'

Van 't Schip hoopt snel weer te kunnen beschikken over een complete selectie en hoopt met name op een snel herstel van Steven Bergwijn en Steven Berghuis. Daarnaast is het afwachten hoe ernstig de blessures van de vanavond uitgevallen verdedigers Devyne Rensch, Ahmetcan Kaplan en Josip Sutalo zijn.

"Dat is een groot probleem. We moeten maar zien wie er zondag beschikbaar is", zei Van 't Schip. Rensch zit zondag tegen Sparta sowieso nog een schorsing uit.

"Dit is een flinke klap", zei diezelfde Rensch na afloop. "We wilden als team laten zien dat we van zo'n ploeg konden winnen. We wilden Europees ver komen. Het mocht niet zo zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl