Deze kraan moet de pomp voorlopig op zijn plek houden
NOS NieuwsAangepast

Grote kraan moet verdere problemen rond verzakte gasleiding Eindhoven voorkomen

De werkzaamheden rond de verzakte gasleiding in Eindhoven gaan ook vandaag door om verdere problemen te voorkomen. Een grote kraan moet de komende dagen de defecte waterpomp op zijn plek houden.

De kraan - waarvan er maar enkelen zijn in Nederland - is gisteren onder politiebegeleiding van het Limburgse Nederweert naar Eindhoven gereden.

Om de kraan in balans te houden, zijn er drie vrachtwagens meegereden met ballast. In totaal is er ter plekke 155.000 kilo ballast op de kraan gelegd, zodat hij in balans blijft, zegt de eigenaar van de kraan tegen L1.

Op deze manier moet worden voorkomen dat de leiding verder wordt beschadigd door de pomp, legt een woordvoerder van de brandweer uit aan Omroep Brabant.

De problemen met de gasleiding van gisteren zijn waarschijnlijk veroorzaakt door een defect aan die pomp. Daardoor kwam een enorme hoeveelheid water vrij, waardoor zand rondom de gasleiding zou zijn weggespoeld. Doordat een deel van de leiding niet meer werd ondersteund, had de leiding hierdoor kunnen barsten.

Afzetting

Uit voorzorg werd een gebied van 200 meter rondom de leiding afgezet. Ook gingen de naastgelegen snelwegen in beide richtingen dicht, een gecombineerd stuk A2 en A67. Dat gold ook voor de N2. Het verkeer in en rond Eindhoven kampte een groot deel van de dag met files.

De wegen zijn sinds gisterenavond 20.30 uur weer open. Alleen een deel van de Professor Holstlaan in Eindhoven blijft nog afgesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl