Het affakkelen is in volle gang
NOS NieuwsAangepast

Probleem met gasleiding onder controle bij Eindhoven, A2 weer open

Het probleem met een gasleiding in Eindhoven is volgens de veiligheidsregio onder controle. Vanmiddag dreigde de leiding kapot te gaan als gevolg van werkzaamheden. Na urenlange afsluiting zijn de A2 en N2 weer vrijgegeven. De files zijn volgens de ANWB vrijwel opgelost.

De leiding werd vanmiddag uit voorzorg afgesloten en het resterende gas werd afgefakkeld. Een gebied ter grootte van een vierkante kilometer was tot verboden gebied verklaard. Rond 20.45 uur werd dat grotendeels teruggedraaid. Alleen op de plek van het incident mogen nog altijd geen mensen komen.

De gasleiding ligt ter hoogte van de Laarstraat. Netbeheerder Enexis laat weten dat er niemand in omgeving zonder gas zit vanwege de situatie.

Bekijk hier beelden van het affakkelen:

Affakkelen van gas bij de A2 begonnen: metershoge vlammen te zien

Automobilisten werden met klem opgeroepen de regio te vermijden. Al ver voor de avondspits leidde dat tot files in beide rijrichtingen, doordat het verkeer werd omgeleid via de binnenstad. Rond 15.30 uur liep de vertraging plaatselijk op tot ongeveer een uur.

De ANWB liet 's avonds weten dat de files voorbij waren:

Volgens Omroep Brabant gaat het om een 30 centimeter dikke hogedrukleiding. De grond onder die leiding is door werkzaamheden verzakt. Een deel van de buis heeft daardoor geen ondersteuning meer en buigt door.

"Wij hebben daar in verband met werkzaamheden een tijdelijke pompinstallatie staan. Onder die installatie is zand weggespoeld en zo is de gasleiding bloot komen te liggen", zegt een woordvoerder van waterschap De Dommel.

Het gebied dat is afgezet in Eindhoven

Omwonenden werd via NL-Alert gevraagd om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. In de omgeving werden eerder op de middag al voorzorgsmaatregelen getroffen voor als het misgaat. Zo is een golfclub in de buurt ontruimd en zijn omliggende gebouwen op de hoogte gebracht zodat mensen zich op een eventuele evacuatie kunnen voorbereiden. Uiteindelijk is dat niet nodig gebleken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl