Donyell Malen tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met PSV
NOS Voetbal

PSV zit bij Malen in het hart: 'Maar dit is onze enige kans op een prijs'

Wie Borussia Dortmund-aanvaller Donyell Malen dinsdag hoort praten op een persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met PSV hoort dat de spits zijn oude club alles gunt. "Ik heb nog steeds een warm gevoel bij PSV."

Maar woensdagavond moet hij dat gevoel opzij zetten. Dan moet hij met Dortmund in de return van de achtste finales alles op alles zetten om in de race te blijven voor de enige kans op een prijs dit jaar.

Bekijk hier wat Donyell Malen de kracht van PSV dit seizoen vindt:

Malen praat nog vol lof over PSV: 'Club zit in mijn hart'

De ploeg van Malen is al uitgeschakeld in het Duitse bekertoernooi en landskampioen worden is ook al een utopie. In de Bundesliga staat Dortmund vierde, op twintig punten van koploper Bayer Leverkusen. Na de 1-1 in Eindhoven kan in eigen huis nu wel de kwartfinale van de Champions League bereikt worden.

"Dat we ons seizoen morgenavond kunnen redden, vind ik een groot woord. Maar ja, het klopt. Dit is onze enige realistische kans op een prijs. Maar in de competitie moeten we ook nog presteren. Beide competities zijn heel belangrijk voor ons."

En dus telt er maar één ding voor de Duitse ploeg tegen PSV. "Ik ken iedereen heel goed daar en ik weet hoe speciaal de wedstrijd voor hen is. Maar deze wedstrijd wil ik winnen."

Met een overwinning op PSV zal Malen een hoop oude bekenden pijn doen, maar zichzelf misschien ook wel een beetje. "De uitwedstrijd was heel speciaal voor mij, met veel bekende gezichten. Ik ken ook veel jongens van het huidige team en het is mooi om te zien dat ze dit seizoen nog niet verloren hebben. PSV zit nog altijd in mijn hart."

De spits kan dan ook met gemak de wapens van zijn oude liefde opnoemen, als hem dat gevraagd wordt.

"Ze hebben een heel goede selectie met veel spelers die in de basis kunnen staan. Ze hebben ook een Luuk de Jong in goede vorm, dat is sowieso een gevaar. Daarnaast is Joey Veerman een speler die rustig is aan de bal, veel overzicht heeft en het spel kan versnellen."

Maatsen en Malen

Twee gevaarlijke Nederlandse spelers, vindt Malen. Maar die gevaarlijke Nederlanders heeft Dortmund ook, vindt trainer Edin Terzic.

"Wij hebben met Ian Maatsen en Malen ook twee spelers die ons heel erg helpen door in kleine ruimtes de oplossing te vinden. Zij hebben de dynamiek en techniek die veel vleugelspelers uit Nederland hebben. Daarnaast brengt Donyell natuurlijk ook nog veel gevaar voor het doel met zich mee."

Donyell Malen scoort in Eindhoven

Sinds de winterstop is Malen in goede vorm. In de Bundesliga speelde de aanvaller sinds die tijd zeven wedstrijden. Daarin scoorde hij zes keer en gaf hij één assist. En ook in de heenwedstrijd tegen PSV was het raak.

Oud-voetballer Rafael van der Vaart zei recentelijk dat Malen een van de beste spelers ter wereld kan worden. "Het is mooi dat Rafael dat zegt, maar daar moet ik nog hard voor werken. Ik maak goede goals en zet goede stappen, maar er zijn nog veel meer stappen te zetten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl