Teun Koopmeiners

Twee goals Koopmeiners helpen Atalanta aan punt bij Juventus, ook remise Roma

Oranje-international Teun Koopmeiners heeft Atalanta met twee doelpunten aan een punt geholpen bij Juventus in de Serie A. De middenvelder nam tien minuten voor rust het openingsdoelpunt voorzijn rekening en zette een kwartier voor tijd de 2-2 eindstand op het scorebord.

Juventus leverde daardoor voor de zesde keer in zeven competitieduels punten in. De ploeg uit Turijn zag AC Milan, dat thuis met 1-0 van Empoli won, de tweede plaats overnemen. Een plek bij de bovenste vier, goed voor Champions League-voetbal, lijkt vooralsnog niet in gevaar.

Koopmeiners maakte de 0-1 door een ingestudeerde vrije trap fraai binnen te schieten. Na rust leek Juventus het tij in een tijdsbestek van vier minuten te keren. Andrea Cambiaso promoveerde in de 66ste minuut een steekbal van Weston McKennie tot doelpunt, waarna oud-Ajacied Arkadiusz Milik na een hoekschop de afvallende bal vol op de schoen nam: 2-1.

Tiende treffer

Koopmeiners schoot vijf minuten later, nu op maat bediend door Berat Djimsiti, de 2-2 binnen. Het was zijn tiende doelpunt in 25 competitieduels dit seizoen. Vorig seizoen had de Oranje-international voor dezelfde productie 33 wedstrijden nodig.

Koopmeiners was de enige Nederlander in de basis bij Atalanta. Hans Hateboer en Mitchel Bakker vielen in, Marten de Roon bleef de hele wedstrijd op de bank.

Christian Pulisic schiet AC Milan naar zege

Milan boekte eerder op de dag een magere 1-0 thuiszege op Empoli. De Amerikaan Christian Pulisic maakte kort voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Tijjani Reijnders stond in de basis bij de Milanezen, maar werd na ruim een uur, met een gele kaart op zak, vervangen.

AS Roma op valreep naar punt

AS Roma, dat afgelopen donderdag in de Europa League met 4-0 over Brighton heen denderde, liet na de achterstand op nummer vier Bologna te verkleinen tot één punt.

De ploeg van coach Daniele De Rossi mocht zichzelf zelfs nog in de handen knijpen met de 2-2 die pas op het scheiden van de markt tot stand kwam.

Roma-doelman Mile Svilar stopt de strafschop van Cristiano Biraghi

Fiorentina verzuimde voor rust verder afstand te nemen dan de 1-0 die Luca Ranieri binnenkopte en leek daarvoor in de tweede helft de rekening gepresenteerd te krijgen toen Houssem Aouar een maar half onderschepte voorzet van oud-PSV'er Angeliño op zijn hoofd kreeg: 1-1.

Roma dreigde door te drukken, maar kwam toch weer op achterstand. Rolando Mandragora profiteerde van wat glijpartijen en verkeerde inschattingen in de Romeinse defensie. Cristiano Biraghi had de marge zelfs naar twee kunnen tillen, maar Mile Svilar stopte diens strafschop, toegekend na shirtje trekken door Leandro Paredes.

De extra tijd was al zo goed als voorbij, toen Diego Llorent, knap in stelling gebracht door Evan Ndicka, hard de 2-2 de bovenhoek injoeg.