Vreugde bij de spelers van Inter na de openingstreffer
NOS Voetbal

Ongenaakbaar Inter boekt tegen Zirkzee en Beukema tiende competitiezege op rij

Koploper Inter heeft vanavond in een boeiende topper in de Serie A afgerekend met Bologna (0-1). De Milanezen boekten hun tiende competitiezege op rij en staan nu achttien punten voor op achtervolger Juventus, dat morgen nog in actie komt.

Namens Bologna begonnen Joshua Zirkzee en Sam Beukema in de basis. Bij Inter mocht Denzel Dumfries de tweede helft spelen en kwam Davy Klaassen vlak voor tijd in het veld. Stefan de Vrij bleef negentig minuten op de bank, net als topscorer Lautaro Martínez.

Inter-trainer Inzaghi (links) en Bologna-trainer Motta (rechts) begroeten elkaar hartelijk

Na 37 minuten werd de score geopend door Inter-verdediger Yann Bisseck. De Duitser krijgt dit seizoen niet veel speeltijd, maar betaalde het vertrouwen van trainer Simone Inzaghi uit door knap raak te koppen uit een voorzet van Alessandro Bastoni.

Die goal was enigszins tegen de verhouding in, aangezien Inter de bal weinig had in het eerste bedrijf. Dat de 'Nerazzuri' al voor rust scoorden, was overigens niet bepaald een unicum. Het was de achttiende keer op rij dat dit de club lukte in de Serie A.

Zirkzee dichtbij gelijkmaker

Een kwartier voor tijd kreeg Zirkzee, die in de voorselectie van het Nederlands elftal werd opgenomen, de beste kans om Bologna op gelijke hoogte te brengen. Hij kapte zich soepel vrij tussen twee Inter-verdedigers, maar zijn uithaal was recht op doelman Sommer. Direct daarna werd de spits gewisseld.

Bologna staat ondanks de nederlaag nog altijd vierde in de Serie A, een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op Champions League-voetbal. Voor dat toernooi plaatste de club zich nog nooit.

Zirkzee schermt de bal af

Inter is op zijn beurt aan een historisch seizoen bezig. De Milanezen staan nu op 75 punten na 28 duels. Sinds een overwinning in de Serie A drie punten oplevert, had slechts één team meer punten na zoveel wedstrijden: Inter zelf in 2006/07 (76 punten).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl