Hekkensluiter Volendam pakt punt, twee treffers PEC Zwolle afgekeurd

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - FC Volendam

Veel schiet FC Volendam er niet mee op, maar een 1-1 gelijkspel op bezoek bij PEC Zwolle is in ieder geval een lichtpuntje voor de ploeg die onderaan staat in de eredivisie. PEC kwam op voorsprong, maar de bezoekers toonden veerkracht en gaan met een punt op zak terug naar Volendam.

Voor Volendam is het in deze fase van het seizoen alle hens aan dek. Het gat met de zestiende plaats, die nodig is om directe degradatie te voorkomen, was voorafgaand aan het duel acht punten.

Het gepromoveerde PEC draait een solide seizoen. De ploeg ging het duel als nummer dertien in, maar heeft nog altijd zicht op de play-offs.

PEC begon sterk aan de wedstrijd. Na tien minuten had de ploeg 75 procent balbezit en al een paar kansen gehad. Na een goed eerste kwartier werd het allemaal wat minder bij PEC, en liet Volendam zich wat meer zien.

Zeven minuten voor rust dacht Lennart Thy PEC op voorsprong te schieten, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. PEC zette voor rust nog even aan, maar de ploegen gingen met een 0-0 stand de kleedkamer in.

Genadeloos

Na rust lag de wedstrijd meer open. Eerst kreeg Filip Krastev een goede kans op de openingstreffer, maar Volendam-doelman Backhaus redde. Aan de andere kant kreeg Vivaldo Semedohet Zwolse doel onder vuur, maar doelman Jasper Schendelaar lette ook goed op.

In de 55ste minuut kreeg PEC een vrije trap op de rand van de zestien. Davy van den Berg schoot genadeloos raak in de verre hoek: 1-0 voor de thuisploeg.

'Heel politiek correct, maar dit voelt toch minder als je zelf scoort'

Even later wist PEC op wonderbaarlijke wijze níét te scoren toen de bal vlak voor de doellijn alle kanten op stuiterde. De thuisploeg was wel los, want het regende kansen richting het Volendamse doel.

Gelijkmaker

De 1-1 van Damon Mirani, die uit een corner profiteerde van een misgrijpende Schendelaar, was dan ook een fijne en onverwachte opsteker voor Volendam.

In de slotfase kreeg Tolis Vellios nog een aantal grote kansen om de wedstrijd in het voordeel van PEC te beslissen. In de blessuretijd schoot hij zelfs nog raak, maar wederom telde de treffer niet wegens buitenspel.