Zrinka Ljutic (links), Mikaela Shiffrin (midden) en Michelle Gisin (rechts)
NOS Sport

Shiffrin skiet zich tussen select gezelschap met achtste WB-eindzege op slalom

Mikaela Shiffrin was al een van de grootste namen op de latten, maar in het Zweedse Åre heeft ze zich zondag helemaal tussen zeer select gezelschap geskiet.

De Amerikaanse alpineskiester (28) won voor de achtste keer het eindklassement in de wereldbeker op de slalom. Shiffrin is pas de vierde skiër die op één discipline acht keer de beste was in de wereldbeker.

Haar landgenote Lindsey Vonn deed het op de afdaling, Marcel Hirscher veroverde acht eindoverwinningen in de wereldbeker algemeen en Ingemar Stenmark deed het op de slalom én de reuzenslalom.

Mikaela Shiffrin op de piste in Zweden

Shiffrin voegde zich in stijl bij het gezelschap Vonn, Hirscher en Stenmark. De zege in Zweden was Shiffrins 96ste overwinning in een wereldbekerwedstrijd. En dat terwijl ze zes weken geleden nog zwaar ten val was gekomen bij wereldbekerwedstrijden in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo.

De anderhalve maand afwezigheid deerde Shiffrin niet, want ze won beide slalomruns. Op ruim een seconde eindigde de Kroatische Zrinka Ljutic als tweede, de Zwitserse Michelle Gisin werd derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl