NOS Voetbal

RKC duwt Vitesse verder richting afgrond in povere degradatiekraker

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - Vitesse

RKC Waalwijk heeft een gouden zaak gedaan in de strijd tegen degradatie. In een povere degradatiekraker werd Vitesse in eigen huis met 3-1 verslagen. Voor de Arnhemmers worden de wolken steeds donkerder.

Een geblokkeerde overname, een opgestapte algemeen directeur, jaarrekeningen die niet goedgekeurd worden, bankrekeningen die afgesloten worden en grote zorgen over de uitkomst van het onderzoek naar de Russische financiering in het verleden.

Volgens Michael van de Kuit, eigenaar van stadion Gelredome en al jaren op ramkoers met de directie van Vitesse, stevent de Arnhemse club onstuitbaar af op de afgrond. Zijn oplossing is opmerkelijk: de vastgoedondernemer wil de club overnemen.

De stand in de eredivisie

Onder dat sombere gesternte reisde de ploeg van Edward Sturing, dat de laatste weken juist tekenen van leven vertoonde, af naar Waalwijk voor de degradatiekraker tegen RKC.

Van een opwaartse lijn in het spel van de Arnhemmers was in de eerste helft niets te merken. Als makke schapen bewogen de spelers zich over het veld. RKC overtuigde ook niet, maar kwam toch eenvoudig op 1-0.

David Min, die weer de voorkeur kreeg van trainer Henk Fraser, kopte een voorzet van Julian Lelieveld ongehinderd achter doelman Eloy Room.

  • ProShots
    David Min scoort voor RKC
  • ANP
    Paxten Aaronson schiet de 1-1 langs doelman Etienne Vaessen.

Pas tegen het einde van de eerste helft werd Vitesse dreigender, maar stuitte vaak op RKC-doelman Etienne Vaessen. Zo draaide Mexx Meerdink knap weg bij zijn tegenstander, maar zijn vlammende schot werd in de korte hoek weggebokst door Vaessen.

Na rust ging Vitesse door met aanvallen en werd uiteindelijk beloond. Paxten Aaronson, de Amerikaan die van Eintracht Frankfurt gehuurd wordt, kreeg de bal in de diepte en passeerde Vaessen in de verre hoek.

De spelers van Vitesse melden zich bij het uitvak na de 3-1 nederlaag bij RKC Waalwijk.

Vitesse wilde doordrukken en werd gevaarlijk via opnieuw Aaronson en de tot dan toe onzichtbare Anass Hadj-Moussa, maar RKC hield stand.

RKC weer op voorsprong

Uit het niets kwam de thuisclub zelfs weer op voorsprong. Dario Van den Buijs verstuurde een lange bal, die door Ramon Hendriks verkeerd beoordeeld werd en door Reuven Niemeijer door de benen van doelman Room werd binnengeschoten.

Vitesse leek daarna helemaal de weg kwijt en mocht van geluk spreken dat Chris Lokesa een opgelegde kans van een meter of vijf niet in het doel kreeg. Toen doelman Room in blessuretijd bij een corner mee naar voren ging, kon invaller Kramer in de tegenstoot de bal ongehinderd in het lege doel schuiven: 3-1.

Zelfs Vitesses rasoptimist Sturing erkent: 'Dit is een behoorlijke klap'

Dankzij de zege is het verschil tussen RKC en Vitesse op de ranglijst weer vijf punten. Volgende week staan voor beide ploegen weer kelderkrakers op het programma. RKC gaat op bezoek bij Excelsior.

Voor Vitesse telt thuis tegen Almere City alleen een zege, want gezien het restant van het programma - met vrijwel alleen clubs uit het linkerrijtje - kan handhaving weleens een brug te ver blijken. Maar dat zal voor veel Arnhemmers misschien nog wel de minste zorg zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl