Helmut Marko voorafgaand aan de GP van Saudi-Arabië
NOS Sport

Topadviseur Marko niet geschorst door Red Bull na 'zeer goede ontmoeting'

Topadviseur Helmut Marko zegt dat hij niet wordt geschorst door Red Bull. Dat was volgens hem de uitkomst van een "zeer goede ontmoeting" met topman Oliver Mintzlaff van het Formule 1-team van Max Verstappen.

"We hebben gesproken met elkaar en alles is nu duidelijk. Ik word niet geschorst en als er al iemand is die dat wenst: er is geen enkele juridische basis voor", zei hij tegen onder meer Sky Sports.

Gelekte informatie

Geruchten over een mogelijke schorsing van de 80-jarige Marko werden vrijdag steeds hardnekkiger voorafgaand aan de race in Saudi-Arabië. Oostenrijkse media meldden dat hij degene zou zijn die gevoelige informatie over teambaas Christian Horner had gelekt.

Horner werd onlangs vrijgepleit van grensoverschrijdend gedrag jegens een vrouwelijke werknemer van het Formule 1-team van Red Bull, maar daarmee was de kous nog niet af. Er werd een e-mail rondgestuurd met daarin nogal expliciete screenshots van WhatsApp-gesprekken die Horner zou hebben gehad met de vrouw die een aanklacht tegen hem indiende.

Horner in gesprek met een official voorafgaand aan de GP van Saudi-Arabië

"De rust moet terugkeren in het team. Dat is eerste prioriteit", zei Marko. "We waren het op alle punten eens met elkaar. Ik ga door, ik heb nog een contract van drie jaar. Dat ik zou hebben gelekt, is complete onzin. Ik ben al blij dat ik een beetje weet hoe mijn mobiel werkt. Die chats had ik nooit eerder gezien."

Na de race in Saudi-Arabië ging Horner in op zijn relatie met Marko. "Ik ken hem sinds 1996 en hij speelt een belangrijke rol bij ons. Met bijna 81 is hij nog steeds gemotiveerd. Mijn relatie met hem is geen issue. Hij is uitgesproken, maar zo is hij nou eenmaal."

De toekomst van Helmut Marko hangt naar verluidt samen met die van Max Verstappen. De Nederlandse wereldkampioen zou een clausule in zijn contract hebben staan die bepaalt dat hij bij een vertrek van Marko zelf ook niet meer gebonden is aan Red Bull.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl