Christian Horner en Max Verstappen
NOS SportAangepast

Perikelen Red Bull deren Verstappen niet: ook winst in Saudi-Arabië

De perikelen rondom Red Bull zijn nog volop aanwezig, maar voor de coureurs van de Formule 1-renstal maakt dat voorlopig geen verschil. Max Verstappen schreef zaterdag in Saudi-Arabië met groot vertoon van macht ook de tweede grand prix van het seizoen op zijn naam. Het betekende zijn honderdste podium in de Formule 1.

Achter hem eindigde Sergio Pérez op de tweede plek. Vorige week won Verstappen in Bahrein ook al afgetekend, ook toen met Pérez op plek twee.

In Saudi-Arabië bleef de Nederlander zijn teamgenoot meer dan dertien seconden voor. Ferrari-coureur Charles Leclerc maakte op ruime afstand van Pérez het podium compleet.

  • NOS
    WK-stand coureurs
  • NOS
    WK-stand teams

Verstappen kende een sterke start en reed al snel weg bij de rest van het veld. Vooral de strijd om plek twee tussen Leclerc en Pérez zorgde ervoor dat de regerend wereldkampioen simpel afstand kon nemen.

Stroll van de baan

Een crash van Lance Stroll in de zesde ronde zorgde voor een safety car op de baan. Bijna het hele veld kwam binnen voor nieuwe banden, maar onder meer Lando Norris bleef buiten.

Lance Stroll is van de baan geschoten

Daardoor had de Brit eventjes de leiding in de wedstrijd, maar toen Verstappen hem eenmaal had ingehaald stond de Nederlander de leiding niet meer af.

Nadat Pérez ook aan Norris voorbij was gegaan, lag het podium eigenlijk al vast. De Brit moest nog een keer naar binnen en viel daardoor terug. Ook Leclerc viel terug omdat hij het tempo van Pérez niet kon bijbenen.

Dat was balen voor hem, want Pérez kreeg een tijdstraf van vijf seconden aan zijn broek. De Mexicaan hield echter nog genoeg over om Leclerc ruim voor te blijven.

Leclercs teamgenoot Oliver Bearman kende een prima debuut voor Ferrari. De 18-jarige Brit verving dit weekend Carlos Sainz, die een spoedoperatie moest ondergaan wegens een blindedarmontsteking. Bearman startte als elfde en kon op die plek goed mee met het veld.

Na een prima race zonder al te veel problemen, moest het talent aan het einde van de race nog flink aan de bak.

Norris en Lewis Hamilton kwamen stukje bij beetje dichterbij, maar de jonge Ferrari-coureur hield uiteindelijk genoeg over om een knappe zevende plek binnen te slepen.

Oliver Bearman voor de race

Het zorgde ervoor dat Bearman in een mooi rijtje kwam van mannen die bij hun F1-debuut in de punten wisten te rijden. Onder meer Hamilton (podium), Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Jacques Villeneuve (podium), Jean Alesi, en Alain Prost gingen hem voor. Overigens slaagde ook Nyck de Vries daarin.

Verstappen op 51

Met zijn zege heeft Verstappen na twee races 51 punten binnen. Dat zijn er 15 meer dan nummer twee in de WK-stand Pérez. Over twee weken gaat het Formule 1-seizoen verder met de Grand Prix van Australië in Melbourne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl