Opnieuw scoort Floor Spaan in de slotfase voor AZ tegen Fortuna
NOS Voetbal

Fortuna verliest opnieuw, ADO kruipt na winst richting vierde plek

De vrouwen van AZ hebben zaterdag opnieuw gestunt tegen Fortuna Sittard en wonnen overtuigend met 1-0. ADO Den Haag won van Telstar met 4-0 en is nog maar één punt verwijderd van de vierde plek, waar Fortuna staat.

Fortuna, dat het seizoen sterk begon, wist in de laatste drie competitieduels niet meer te winnen. AZ won slechts vier keer dit seizoen, onder andere van Fortuna. En net als in de vorige ontmoeting scoorde Floor Spaan in de slotfase voor AZ.

Stand eredivisie vrouwen

De nul bleef lang op het scorebord, al kwam AZ het eerste kwartier gevaarlijk dicht in de buurt van een goal, dankzij het duo Spaan en de 18-jarige Romaissa Boukakar.

Fortuna had het allesbehalve makkelijk. De Limburgers dachten uit een vrije trap van Alieke Tuin te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege het hinderen van de keeper.

Late goal

De ploeg van Roger Reijners kreeg na rust iets meer kansen. Lára Pedersen, die Fortuna in januari kwam versterken, had haar eerste doelpunt kunnen maken, maar de bal wilde maar niet tussen de palen.

In de 76ste minuut had AZ-spits Spaan uiteindelijk haar doelpunt voor AZ te pakken, na een slim steekballetje in de hoek. Fortuna's Charlotte Hulst kreeg nog een flinke kans op de gelijkmaker, maar raakte de bal verkeerd.

Lobke Loonen begint patent te krijgen op de openingsgoal voor ADO

ADO Den Haag won zaterdag op overtuigende wijze van Telstar. De openingsgoal kwam zoals vaker dit seizoen op naam van Lobke Loonen. De 21-jarige spits lijkt er haar handelsmerk van te maken om als eerste de nul van het scorebord te poetsen, dit keer ook nog in eigen huis in het BUKO Stadion.

Lysanne van der Wal, met wie Loonen een sterk duo vormt, tekende enkele minuten later voor de 2-0.

Eigen goal als toetje

Na rust speelde ADO wat slordiger en leek Telstar zich te herpakken. Maar veel haalden ze er niet uit. De beste poging voor de Rotterdammers kwam op naam van Isa Gomez. Haar afstandsschot belandde echter op de lat.

In de 63ste minuut maakte Van der Wal haar tweede treffer en vlak voor tijd gaf Telstar-invalster Lieke Vis ADO nog een cadeautje met een zeer ongelukkige eigen goal.

sc Heerenveen won met 1-0 van Excelsior dankzij een goal van Janneke Ennema na rust.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl