Archieffoto
NOS Nieuws

Arrestaties voor leveren drugs en telefoons met drones in gevangenissen

De politie heeft drie mannen opgepakt die met behulp van drones op bestelling spullen afleverden aan gedetineerden. Ze zouden sinds 2021 meerdere keren met drones bij de gevangenissen in Lelystad, Veenhuizen en Zaandam hebben gevlogen.

De arrestaties waren afgelopen dinsdag, maar zijn vandaag bekendgemaakt. De drie zouden niet alleen in Nederland hebben geopereerd, maar ook drugs en telefoons hebben bezorgd bij gedetineerden in België en Luxemburg.

Volgens de politie liepen veel pogingen uit op een mislukking, omdat de beveiliging van de gevangenis het doorhad. Een aantal keer lukte het wel om spullen af te leveren. In één geval werd een bestelde telefoon zo precies naar een cel gevlogen dat een gedetineerde die door het raam kon aanpakken.

De drie verdachten komen uit Amsterdam, Schiedam en Rijsenhout, een dorp bij Aalsmeer. Bij hen thuis zijn drugs, drones en onderdelen van drones gevonden. Twee van de drie arrestanten worden vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris, die beslist of ze langer in de cel moeten blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl