Harry Kane juicht na de 1-0

Bayern repareert nederlaag tegen Lazio en gaat door in Champions League

Het worstelende Bayern München heeft dinsdagavond in het eigen Allianz-stadion voorkomen dat het seizoen helemaal als een nachtkaars uitgaat. Mede door twee doelpunten van Harry Kane werd er met 3-0 gewonnen van Lazio en dat was genoeg om de nederlaag uit het heenduel (1-0) weg te poetsen. Daardoor staan de Duitsers in de kwartfinales van de Champions League.

In de competitie gaat het met Bayern ronduit beroerd. De Duitse topclub staat in de titelstrijd tien punten achter op Bayer Leverkusen. Trainer Thomas Tuchel heeft al aangekondigd dat hij na het seizoen vertrekt.

Met het mes op de keel moest er in de achtste finale een 1-0 achterstand worden weggepoetst. De Duitsers begonnen dan ook aanvallend. Leroy Sané kreeg de eerste kans, maar hij schoot in de handen van Lazio-doelman Ivan Provedel.

Pas na iets meer dan een half uur spelen kregen de Italianen hun eerste grote kans. Een voorzet werd met het hoofd verlengd door Bayern-verdediger Matthijs de Ligt, maar Lazio-aanvaller Ciro Immobile kon van dichtbij net niet raak koppen.

Matthijs de Ligt

Dat lukte de Engelse topschutter Harry Kane uiteraard wel. Nog geen twee minuten na de grote gemiste kans van de bezoekers kon Kane zijn vijfde Champions League-goal van dit seizoen maken.

Daarmee was er iets van opluchting voelbaar in München. En het publiek kon vlak voor rust nog een keer juichen. Een hoekschop van Raphaël Guerreiro werd in een keer uit de lucht genomen door De Ligt. Zijn bal leek er in één keer in te vliegen, maar het was Thomas Müller die de vuurpijl van de Nederlander tot een doelpunt promoveerde.

De Lazio-supporters, die voorafgaand aan de wedstrijd in opspraak kwamen omdat zij fascistische leuzen scandeerden, hadden tijdens de wedstrijd weinig te juichen.

Kane beslist duel

Zij zagen toe hoe Sané na iets meer dan 65 minuten voetballen een hard schot op doel loste. Provedel kon die inzet alleen maar voor de voeten van Kane tikken, die met zijn tweede van de avond het duel besliste.

Bayern München kan het seizoen door de overwinning nog enige glans geven. Vanaf 9 april beginnen de kwartfinales in het miljardenbal en daar is de Duitse topclub 'gewoon' bij. Dat lukte de zesvoudig winnaar namelijk elf keer in de laatste twaalf edities.