Heerenveen bezorgt PEC derde nederlaag op rij, dubbelrol Tahiri

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - PEC Zwolle

sc Heerenveen heeft in eigen huis het duel in de middenmoot van de eredivisie met PEC Zwolle gewonnen: 2-0. Heerenveen klom door de zege naar de negende plaats, PEC zakte naar positie dertien.

Het was de derde nederlaag op rij voor het PEC van oud-Heerenveen-coach Johnny Jansen.

In een niet al te boeiende eerste helft kreeg alleen Heerenveen wat kansen. Thom Haye schoot na riskant uitverdedigen van Silvester van der Water ruim over, Pelle van Amersfoort verprutste een kans met een rollertje en een goal van Van Amersfoort werd vanwege hands afgekeurd.

Tahiri valt in, scoort en wordt weer gewisseld

Een wilde tackle van PEC-middenvelder Filip Krastev leverde een penalty op, die Anas Tahiri op slag van rust verzilverde. Tahiri was in de zeventiende minuut in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Luuk Brouwers.

Kijk hieronder naar de reacties van Anas Tahiri en Kees van Wonderen:

Tahiri boos na wissel: 'Was niet beste reactie, maar ben mens met emotie'

PEC beet na de rust meer van zich af en oud-PEC-keeper Mickey van der Hart hield Thomas Lam knap van de 1-1 af. Ché Nunnely was daarna dicht bij de 2-0 (in het zijnet en voorlangs), waarna Van Amersfoort met een schot in de verre hoek de voorsprong verdubbelde. Het was voor Van Amersfoort zijn vijfde goal in de laatste vier eredivisieduels.

Heerenveen-coach Kees van Wonderen had invaller en doelpuntenmaker Tahiri toen al vervangen. Daar was de Belg zichtbaar niet blij mee.