NOS Sport

Halve finales WK indoor eindpunt voor Geerds en Seedo, meerkamper Jansons in middenmoot

Hordeloper Job Geerts en sprintster N'Ketia Seedo zijn er in Glasgow niet in geslaagd een finaleplaats af te dwingen op respectievelijk de 60 meter horden en de 60 meter. Beiden sneuvelden in de halve eindstrijd.

De 21-jarige Geerds debuteerde in Glasgow op een internationaal titeltoernooi. In de ochtenduren plaatste hij zich met de derde plaats in de series voor het toernooivervolg in de avonduren. Hij wist dat het voor een finaleplaats sneller moest dan zijn tijd in series (7,66).

Al sneller geweest

Dit indoorseizoen liep de Amsterdammer al 7,57 bij de nationale kampioenschappen en met die wetenschap had hij er vertrouwen in dat een finaleplek tot de mogelijkheden behoorde. Geerds was in zijn halve finale ook sneller (7,62), maar de vierde plaats en de tijd waren niet voldoende om zijn droomscenario te laten uitkomen.

Hordeloper Job Geerds in actie bij de WK indoor

"Ik had niet verwacht dat ik hier de halve finales zou halen, maar helemaal tevreden ben ik niet. Ik verkloot het eigenlijk op de eerste horde", keek hij na zijn uitschakeling terug op de race.

Stiekem hoopte de Amsterdammer op een Nederlands record, dat al sinds 2009 met 7,52 seconden op naam van Gregory Sedoc staat. De recordhouder zat in Hilversum als analist van de NOS bij de races.

Sedoc zag de missie van Geerds mislukken. "Hij is in staat het record uit de boeken te lopen. Komt wel", zei Sedoc.

Olympische Spelen

Voor Geerds zit het indoorseizoen er nu op. Hij richt zich op de 110 meter horden in de buitenlucht. Kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs staat daarbij voorop. "Na dit goede indoorseizoen denk ik dat het moet kunnen", aldus Geerds, die in zijn race het goede voorbeeld kreeg van de Amerikaan Grant Holloway, wereldrecordhouder en titelverdediger.

Holloway, die het wereldrecord onlangs op 7,27 bracht, was veruit de snelste in de halve finales met 7,32.

Seedo na halve finale klaar op WK indoor: 'Het is mijn tijd nog niet'

N'Ketia Seedo haalde het in de halve finales van de 60 meter ook niet. Ze bleef teleurstellend op de zevende plaats in haar halve finale steken. Haar tijd was met 7,29 matig. Dit seizoen liep ze met 7,15 een persoonlijk record en 's ochtends in de serie was ze met 7,24 ook sneller geweest.

"Het is nog niet mijn tijd", constateerde de 20-jarige sprintster. "Mijn start was niet goed. Dit is jammer. Ik kwam hier niet om te winnen. Ik ben nog jong en moet nog veel leren."

Meerkamper Jansons geniet van uitschieter bij het verspringen

Meerkamper Sven Jansons bezet na de eerste dag in Glasgow de zesde plaats. Het 22-jarige talent begon uitstekend aan de zevenkamp met een sterke 60 meter en een persoonlijk record bij het verspringen. "Dat was geweldig. Het zat er al twee jaar in en als het er dan direct in de eerste poging uitkomt, is dat prachtig", zei hij over zijn sprong van 7,79 meter.

Moeizamere onderdelen

Daarna volgden twee moeizamere onderdelen. Bij het kogelstoten (13,54 m) zakte hij van de tweede naar de vijfde plaats. Bij hoogspringen, het slotonderdeel van de eerste dag, ging hij over 1,96 meter. Daarna stokte zijn ritme. De Nederlands kampioen indoor zakte naar positie zes met 3.416 punten.

Ken Mullings van de Bahama's leidt met 3.637 punten. Daarna volgen de Zwitser Simon Ehammer (3.558) en de Est Johannes Erm (3.552). "Ik vind het al supervet dat ik hier aanwezig ben. Ik ga voor een persoonlijk record en daarvoor ben ik aardig op weg. We zien wel wat dat zondag voor klassering oplevert", keek Jansons naar het vervolg op zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl