Darwin Núñez viert de 0-1

Dankzij kopbal Núñez in 99ste minuut ontsnapt koploper Liverpool bij Forest

Liverpool dreigde op bezoek bij Nottingham Forest dure punten te verspelen in de spannende titelstrijd in de Premier League, maar diep in blessuretijd zorgde Darwin Núñez voor verlossing. De spits kopte in de 99ste minuut binnen: 0-1.

Het zorgde voor een nieuwe vreugdeuitbarsting bijde ploeg van coach Jürgen Klopp deze week na het winnen van de League Cup en het bereiken van de kwartfinales van de FA Cup. Het betekende ook dat Manchester City (zondag thuis tegen Manchester United) en Arsenal (maandag naar Sheffield United) de koppositie deze speelronde niet kunnen overnemen.

De stand in de Premier League na zaterdag 2 maart

Voor het aanbreken van de blessuretijd was Liverpool meerdere keren dicht bij een doelpunt, maar lukte het steeds net niet. Cody Gakpo, die centraal voorin begon, liet in de tweede helft een grote kans liggen. Hij schoot in het zijnet. Ook Luis Díaz had even later zijn vizier niet op scherp staan.

In blessuretijd kon het nog alle kanten op op City Ground. De Belgische Forest-keeper Matz Sels voorkwam met een fraaie redding een eigen goal van Murillo en aan de andere kant maakte Virgil van Dijk een schot van Morgan Gibbs-White onschadelijk.

Forest-doelman Matz Sels (l) en Darwin Núñez (9)

Toen de thuisploeg nog verder in blessuretijd de bal niet weg kreeg na een hoekschop van Liverpool behield Alexis Mac Allister ondanks de tijdnood het overzicht en bediende hij Núñez met een prachtig passje. De Uruguyaan kopte de bal even fraai binnen.

De goal zorgde voor ontlading bij de Reds. Met de winst kwam bovendien een einde aan een reeks van 13 competitiewedstrijden van Liverpool op rij zonder zege op bezoek bij Forest.

Aston Villa met nipte zege op zak naar Ajax

Vijf dagen voor de confrontatie met Ajax in de achtste finales van de Conference League won Aston Villa met 2-3 bij Luton Town. De ploeg uit Birmingham blijft daarmee vierde in de Premier League.

Ollie Watkins beloonde het veldoverwicht van Villa met twee treffers, maar de Nederlander Tahith Chong gaf Luton Town weer hoop met een treffer in de 66ste minuut en Carlton Morris maakte in de 72ste minuut gelijk. Invaller Lucas Digne werd vlak voor tijd matchwinner.