PSV wint van tien Heraclieden en draait zich rustig warm voor Champions League

Bekijk de samenvatting van PSV - Heracles

PSV heeft vrijdagavond zonder al te veel moeite afgerekend met Heracles (2-0). Door de overwinning zijn de Eindhovenaren ook na 22 eredivisieduels nog ongeslagen.

Een vroege rode kaart voor Bryan Limbombe (Heracles) bepaalde het wedstrijdverloop. De linksbuiten beging na tien minuten een ongelukkige maar harde overtreding op Luuk de Jong en werd van het veld gestuurd.

De Jong had eventjes pijn aan zijn enkel, maar kon door. Vijf minuten later kopte hij de 1-0 binnen, op aangeven van Joey Veerman. Het is de negentiende goal van De Jong dit seizoen, een minder dan de huidige topscorer Vangelis Pavlidis.

Minder energie

Voor de wedstrijd kon trainer Peter Bosz niet vaak genoeg bedrukken dat de focus volledig op Heracles lag. Aan het duel van Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League van dinsdag wilde hij nog niet denken.

Hieronder zie je de reactie van Peter Bosz en een uitgebreid interview met Luuk de Jong:

Toch zakte de energie bij PSV gedurende de eerste helft wat weg. Joey Veerman, Ricardo Pepi en Hirving Lozano kregen kansen, maar flitsend was het spel zeker niet. De creativiteit van Ismael Saibari (uit voorzorg op de bank) en Johan Bakayoko (ziek) werden gemist.

Door hard te werken en dankzij de goed keepende Michael Brouwer bleef Heracles in de wedstrijd.

Aanvalsgolf

Na rust begon PSV soepeler en overrompelde het Heracles met een hele golf goede aanvallen. In een paar minuten voorkwam Brouwer drie keer de 2-0.

Maar dat was niet vol te houden. Toen Olivier Boscagli een één-twee opzette met Malik Tillman was het raak. De Fransman kwam alleen voor de keeper en rondde rustig af.

PSV heeft nu een voorsprong van dertien punten op Feyenoord, de nummer 2 van de ranglijst die zondag tegen RKC Waalwijk speelt.

Uitblinker Brouwer beperkte schade voor Heracles: 'Wil niet over je heen laten lopen'

Daarna was het een kwestie van de wedstrijd uitvoetballen en geen schade oplopen voor de wedstrijd tegen Dortmund.

Dat lukte PSV, dat flink doorwisselde, vrij aardig. Namens Heracles werd alleen invaller Mario Engels nog gevaarlijk. Zijn schot na een mooie dribbel eindigde op de paal.

Zo draaide PSV zich rustig warm voor dinsdag, als het er tegen Borussia Dortmund écht om gaat.