NOS Voetbal

Versterking Ajax? Kaplan 'kan spelen' tegen Bodø/Glimt, net als Van den Boomen

John van 't Schip kan voor de komende wedstrijden, te beginnen die tegen Bodø/Glimt, beschikken over extra verdedigende mankracht. Ahmetcan Kaplan "zou kunnen spelen", laat de Ajax-trainer weten op een persconferentie daags voor het Conference League-duel met de Noren.

Kaplan en Van den Boomen terug bij Ajax, waar Zlatans naam opeens valt

Kaplan is al sinds de zomer van 2022 in dienst van de Amsterdammers, maar kampte vanaf het begin met blessureleed. Pas sinds eind 2023 is de 21-jarige Turkse verdediger fit en maakt hij minuten bij Jong Ajax.

In de rust gewisseld

Nadat de centrale verdediger afgelopen maandag bij de wedstrijd tegen MVV Maastricht in de rust naar de kant werd gehaald, werd al gespeculeerd over zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Ajax. De broze achterhoede, die in de eredivisie al 39 tegendoelpunten incasseerde, kan immers wel wat versterking gebruiken.

"Kaplan heeft genoeg wedstrijden negentig minuten gespeeld bij Jong. En omdat we nu een aantal wedstrijden achter elkaar hebben, en we niet weten hoe het met Rensch gaat, hebben we uit voorzorg gezegd dat 45 minuten genoeg was."

Of Kaplan ook daadwerkelijk in de basis gaat starten of als invaller ingezet gaat worden, laat Van 't Schip nog in het midden.

En er was nog meer goed nieuws voor Van 't Schip: Branco van den Boomen zit weer bij de wedstrijdselectie. De 28-jarige middenvelder, een van de meest ervaren spelers in de selectie van Ajax, kwam vanwege een knieblessure op 5 november voor het laatst in actie.

Onderkant

Van 't Schip hoopt tegen het Noorse Bodø/Glimt in elk geval een beter Ajax te zien, na de 3-2 nederlaag tegen sc Heerenveen van afgelopen weekend. "Zondag was weer een wedstrijd waarin we toch duidelijk aan de onderkant zaten", aldus de Ajax-trainer.

"We moeten elke wedstrijd honderd procent gefocust zijn, kunnen niet een stapje minder doen. Als de focus onbewust niet is zoals het zou moeten zijn, zoals het geval was tegen Heerenveen, dan kun je dat soort wedstrijden verliezen."

Ook Steven Berghuis ziet dat het spel van Ajax constanter moet worden. "Ik weet dat we nog naar elkaar toe moeten groeien. Daarin hebben we nog steeds stappen te zetten, daar sluiten we onze ogen ook niet voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl