NOS Voetbal

Utrecht laat Fortuna lang in leven, maar wint uiteindelijk toch met overtuigende cijfers

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - Fortuna Sittard

FC Utrecht heeft met 4-0 gewonnen van Fortuna Sittard. In een wedstrijd die lange tijd weinig spektakel kende, was Utrecht duidelijk beter in de Galgenwaard. Daarmee heeft Utrecht het clubrecord van dertien ongeslagen wedstrijden op rij geëvenaard.

Zo slecht als FC Utrecht begon aan het seizoen, zo constant presteert de equipe van Ron Jans nu in de eredivisie. Sinds 6 oktober werd er niet meer verloren in de competitie en de ploeg stond voorafgaand aan het duel met Fortuna op de twaalfde plaats.

Voor Fortuna was de wedstrijd in de Galgenwaard een kans om de bekerkater weg te spoelen. Afgelopen donderdag verloor de ploeg uit Sittard na strafschoppen van FC Groningen.

Bekijk hier de nieuwe stand in de eredivisie:

In de eerste twintig minuten gebeurde er eigenlijk helemaal niets in Utrecht. Geen kansen, weinig actie; het publiek had geen reden om op de banken te staan.

De eerste mogelijkheid was echter wel meteen raak voor Taylor Booth. Op aangeven van Sam Lammers speelde Booth de bal onder de benen van doelman Michael Verrips door, waardoor de thuisploeg de leiding pakte.

Utrecht kreeg voor rust nog een paar kansjes, maar een spektakel kon het niet genoemd worden.

Lammers trefzeker voor Utrecht: 'Assists zijn leuk, goals nog lekkerder'

Na rust begon Fortuna wat vrijer te voetballen. Na zestig minuten hadden de Limburgers zelfs even de overhand, maar ook hier bleven grote mogelijkheden uit.

In de 70ste minuut maakte Othman Boussaid de bevrijdende 2-0 voor Utrecht, nadat de thuisploeg even daarvoor wonder boven wonder niet gescoord had toen de bal in de kluts kwam voor het doel van Fortuna.

Daarna was Utrecht echt los. Booth maakte een kwartier voor tijd de 3-0, waarna Lammers een paar minuten later vanuit een lastige hoek ook prachtig raakschoot. De assistent vlagde voor buitenspel, maar de VAR draaide het afkeuren terug.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl