NOS VoetbalAangepast

AZ wint ook niet in Almere en dreigt vierde plaats te verliezen aan Ajax

Bekijk de samenvatting van Almere City FC - AZ

Het kwakkelende AZ is voor het zesde eredivisieduel op rij zonder overwinning gebleven. Op bezoek bij Almere City FC werd het 0-0. Het puntenverlies betekent dat Ajax de Alkmaarders zondag bij winst bij sc Heerenveen van de vierde plaats kan verdrijven.

Duidelijk is dat AZ met Maarten Martens als vervanger van de ontslagen Pascal Jansen de weg omhoog niet heeft gevonden. Ook in de vierde eredivisiewedstrijd onder leiding van de Belg werd niet gewonnen. De laatste zege dateert van 9 december onder Jansen, thuis tegen Almere (4-1).

Dat Almere niet de ideale tegenstander is om het zelfvertrouwen op te vijzelen, was bekend. Onder leiding van coach Alex Pastoor zijn de Flevolanders bezig aan een uitstekend eerste jaar op het hoogste niveau. Slechts één van de laatste zeven thuisduels ging verloren, 0-5 tegen Heracles Almelo op 26 november.

Nauwelijks openingen

Met doelman Mathew Ryan en rechtsback Yukinari Sugawara terug van de Azië Cup slaagde AZ er nauwelijks in een opening te vinden. Ruben van Bommel schoot bij een spaarzame kans naast en na rust was het topscorer Vangelis Pavlidis die oog-in-oog met doelman Nordin Bakker ook miste.

Kijk hieronder naar de reacties van AZ-aanvoerder Jordy Clasie en Almere City-trainer Alex Pastoor:

Clasie signaleert 'dramatisch' AZ, Pastoor looft instelling Almere City

In de slotfase kwam het met invaller Lequincio Zeefuik nog tot een slotoffensief en claimden de bezoekers tevergeefs een strafschop toen laatstgenoemde naar de grond ging. Arbiter Alex Bos gaf geen krimp.

Weer de nul voor Almere City

De nul bleef op het scorebord staan en dat was niet voor het eerst bij een wedstrijd van het verdedigend sterke Almere City. Voor de achtste keer hielden de Almeerders de nul. Alleen PSV (12) noteerde dit seizoen meer clean-sheets. Feyenoord, dat zondag Sparta Rotterdam ontvangt, staat ook op acht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl