Marcus Thuram en Federico Dimarco vieren de 2-2 tegen AS Roma.

In stromende regen is koploper Inter Feyenoord-opponent Roma de baas

In aanloop naar de Europa League-kraker tegen Feyenoord heeft AS Roma thuis met 4-2 verloren van Internazionale. In de stromende regen in Rome knokte de koploper zich terug van een 2-1 achterstand.

Onder clubicoon Daniele De Rossi, de opvolger van de ontslagen coach Jose Mourinho, had Roma nog geen wedstrijd verloren. Een van de factoren voor dat succes is de opleving van Rick Karsdorp en de komst van de 18-jarige Dean Huijsen, die afgelopen maandag tegen Cagliari zelfs zijn eerste doelpunt maakte in de Serie A.

Bij Internazionale begonnen de drie Nederlanders (Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen) juist op de bank. De man die daarvoor koos, trainer Simone Inzaghi, zat vanwege een schorsing niet op de bank, maar hoog en droog op de tribune.

Dean Huijsen zet Lautaro Martínez op de huid.

Roma en Inter maakten er in de stromende regen een heerlijk duel van. Francesco Acerbi zette Inter op voorsprong, maar Roma leidde halverwege na een kopbal van Gianluca Mancini en een mooi maar gelukkig schot van Stephan El Shaarawy.

Inter repareerde kort na rust via een intikker van Marcus Thuram de schade en de Frans international had vervolgens ook een stevig aandeel in een eigen doelpunt van oud-eredivisionist Angeliño voor 2-3.

Lukaku mist kansen

Voormalig Inter-spits Romelu Lukaku miste daarna twee goede kansen op de 3-3. Een snelle counter van Inter in blessuretijd leverde vervolgens de 4-2 eindstand op: nota bene centrale verdediger Alessandro Bastoni was helemaal meegelopen en bleef koel voor het doel.

Eerder op de dag wist stadgenoot Lazio wel te winnen. Dankzij treffers van Ciro Immobile, Felipe Anderson en een eigen doelpunt van Alessandro Deiola won Lazio met 3-1 bij Cagliari.