NOS Voetbal

Koploper Willem II wint kraker in Doetinchem, Roda houdt aansluiting

Willem II heeft zijn koppositie in de eerste divisie verstevigd. De ploeg van Peter Maes won met 2-0 op bezoek bij nummer vier De Graafschap, dat voor de wedstrijd nog in feeststemming was vanwege het 70-jarig bestaan van de club,

ADO Den Haag, dat voorafgaand aan deze speelronde tweede stond, komt zondag in actie tegen FC Den Bosch.

Al na acht minuten stond de eerste treffer van Willem II op het bord. De Graafschap-verdediger Joran Hardeman probeerde de bal na een mooie aanval van de Tilburgers weg te werken, maar hij veegde de bal zo in de voeten van Nick Doodeman die op rechts klaar stond. Het schot van Doodeman werd gestuit, maar in de rebound profiteerde Thijs Oosting.

Na rust was het Ringo Meerveld die met een prachtige knal de voorsprong voor Willem II verdubbelde. Meerveld speelde zichzelf vrij, en haalde van ruim twintig meter verwoestend uit.

Ook Roda wint

Roda JC houdt de aansluiting met koploper Willem II. De ploeg uit Kerkrade klimt in ieder geval voor twee dagen naar de tweede plek door een 4-1 zege op FC Dordrecht.

Het was Rodney Kongolo die Roda na achttien minuten van buiten de zestien op voorsprong schoot. Tien minuten na rust maakte de nieuwe aanwinst Václav Sejk de 2-0, in een rebound na een schot van Arjen van der Heide.

Even later tekende Shiloh 't Zand voor de aansluitingstreffer. De steekbal van Mathis Suray was prachtig, maar 't Zand werd totaal niet gedekt door de Limburgse defensie.

In de slotfase besliste Joey Müller, ook nieuw in Kerkrade, het duel in het voordeel van Roda, nadat Maximilian Schmid de bal mooi breed had gelegd. Diep in blessuretijd tekende Müller ook nog voor de 4-1.

Ruben Kluivert in duel met Václav Sejk

FC Emmen liep tegen een nieuwe zeperd aan. De ploeg van Fred Grim ging met 3-0 onderuit tegen Jong PSV. De eerste treffer van Koen Jansen mocht er wel zijn. Hij schoot de bal vanaf de rand van de zestien snoeihard het doel in.

De laatste zege van FC Emmen dateert van 27 november, toen het thuis nog won van Jong PSV.

Bekertjes

Het duel tussen NAC en FC Eindhoven werd in de slotfase tijdelijk gestaakt. Nadat Eindhoven gelijk had gemaakt, gooiden de fans uit Breda meerdere bekertjes op het veld. Het duel eindigde in 2-2. In de laatste seconden schoot NAC-speler Matthew Garbett van dichtbij nog een bal tegen de lat.

Onder in de eerste divisie won Telstar met 3-2 van Helmond Sport.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl