Puntenverlies Miedema en Pelova met Arsenal, Brugts scoort voor Barcelona

Het Arsenal van Oranje-internationals Vivianne Miedema en Victoria Pelova heeft zondagmiddag averij opgelopen in de strijd om de titel in de Engelse Women's Super League. Op bezoek bij nummer negen West Ham United werd er met 1-2 verloren.

Miedema, die vorige week haar eerste goal maakte sinds ze terug is van haar zware knieblessure, en Pelova werden allebei in de 63ste minuut gewisseld. Toen stond de eindstand al op het bord.

Arsenal kwam vlak voor rust nog wel op voorsprong via Alessia Russo. In de 50ste en 58ste minuut boog West Ham de stand om via Viviane Asseyi en Hawa Cissoko.

Chelsea en City profiteren

Door de nederlaag staat Arsenal derde, op zes punten achterstand van nummer één Chelsea, dat thuis wel won, met 3-0 van Everton. Bij de Engelse koploper ontbrak Aniek Nouwen. Zij liep in december een kruisbandblessure op. Bij Everton bleef Katja Snoeijs de hele wedstrijd op de bank zitten.

Ook nummer twee Manchester City profiteerde van de misstap van Arsenal. De ploeg van Kerstin Casparij won thuis met 2-0 van Leicester City. De Nederlandse speelde de hele wedstrijd. Jill Roord, die andere Oranje-speelster van City, raakte anderhalve week geleden geblesseerd aan haar knie.

Bondscoach Jonker over zware knieblessure Roord: 'Wat een drama'

Ook in de Duitse top zijn er Nederlanders die puntenverlies hebben geleden. Lynn Wilms, Dominique Janssen en Fenna Kalma speelden met koploper VfL Wolfsburg met 1-1 gelijk op bezoek bij Bayer 04 Leverkusen. Wilms en Janssen speelden de hele wedstrijd mee, Kalma viel een klein halfuur voor tijd in.

Wolfsburg staat nog wel bovenaan in de Bundesliga met 29 punten. Het Bayern München van Jill Baijings heeft twee punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

Brugts scoort

In Spanje boekte koploper Barcelona mede dankzij Esmee Brugts een 4-0 overwinning op Sporting Huelva. De Nederlandse tekende in blessuretijd voor de vierde treffer van Barcelona. Nummer twee Real Madrid volgt op gepaste afstand van Barcelona. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt negen punten.

In de Italiaanse Serie A is het verschil tussen nummer één AS Roma en uitdager Juventus na vandaag een stuk groter geworden. De onderlinge wedstrijd tussen deze twee ploegen werd gewonnen door Roma (3-1).

Lineth Beerensteyn stond in de spits bij de verliezende ploeg en kwam niet tot scoren. Ze werd gewisseld in de 70ste minuut.