Excelsior verliest met anonieme Driouech bij Almere City

Bekijk de samenvatting van Almere City - Excelsior

Almere City heeft de 20ste speelronde geopend met een 2-1 overwinning op Excelsior. De Flevolanders gaan daardoor de Rotterdammers voorbij op de ranglijst.

Voorafgaand aan de wedstrijd ging het vooral over Couhaib Driouech. Eigenlijk ging het al de hele week om de buitenspeler van Excelsior. Gisteravond ketste zijn transfer naar PSV af en hij stond in Almere gewoon in de basis bij de Kralingers.

Almere City was in eigen huis de betere ploeg, maar de bezoekers kwamen uit het niets op voorsprong. Peer Koopmeiners (ex-Excelsior) trapte over de bal heen, Siebe Horemans profiteerde en Troy Parrott tikte van dichtbij binnen.

Excelsior scoorde hiermee voor het eerst sinds april-september 1985 (reeks van 14) in 12 opeenvolgende eredivisieduels.

Excelsior viert de 0-1, Peer Koopmeiners treurt
    Jochem Ritmeester van de Kamp scoort
  • ANP
    Couhaib Driouech wordt vervangen

Via Jochem Ritmeester van de Kamp (paal) was Almere al dicht bij de gelijkmaker en enkele minuten voor rust kopte Stije Resink uit een scherpe vrije trap van Koopmeiners ongehinderd binnen.

Na rust gebeurde er weinig, tot Yoann Cathline een teenlengte tekort kwam op een voorzet van Rajiv van La Parra en Ritmeester van de Kamp toesloeg. Hij draaide zich vrij, schoot en via Casper Widell verdween de bal in het doel.

Het slotoffensief van Excelsior resulteerde in een kans voor invaller Noah Naujoks, die in de handen van Almere-doelman Nordin Bakker kopte. Couhaib Driouech was toen al vervangen (door Naujoks) na een anoniem optreden. De man van de week was niet de man van de wedstrijd.

Kijk hieronder naar het verhaal van Couhaib Driouech over het mislopen van zijn transfer naar PSV (en Feyenoord). Of lees het hier.