Memphis Depay
NOS VoetbalAangepast

Depay weer beslissend voor Atlético, De Jong en Barcelona winnen moeizaam

Memphis Depay is voor de derde keer op rij goud waard voor Atlético Madrid. Na zijn doelpunten tegen Sevilla en Valencia, maakte hij woensdagavond de winnende tegen Rayo Vallecano (2-1). De Nederlander deed de hele wedstrijd mee en scoorde in de negentigste minuut.

De spits van Oranje kroop attent voor zijn mandekkers en tikte de bal vlak voor tijd binnen. Het zal een opsteker zijn voor Depay, die de laatste tijd flink geplaagd werd door blessureleed.

Het andere doelpunt van Atlético Madrid werd gemaakt door Reinildo Mandava. Álvaro García Rivera scoorde namens Rayo Vallecano.

Barcelona wint moeizaam

Er was op woensdagavond ook een lichtpuntje voor FC Barcelona in een roerige periode: na twee nederlagen op rij wonnen de Catalanen weer eens. Al ging het met moeite. Thuis werd een magere 1-0 overwinning geboekt op Osasuna, dat een klein halfuur met tien man speelde.

Frenkie de Jong deed de hele wedstrijd mee. Barcelona, dat de eerste wedstrijd speelde nadat trainer Xavi bekend heeft gemaakt dat hij vertrekt, liep al binnen vijf minuten tegen een flinke tegenvaller aan. Ferran Torres moest met een hamstringblessure het veld verlaten. In tranen liep hij naar de catacomben.

Torres ligt geblesseerd op de grond

Niet alleen voor hem is de blessure een klap. Ook voor zijn club is het een fikse aderlating. Torres voegt zich bij een lang rijtje geblesseerden. Zo worden Gavi, Alejandro Balde, Marcos Alonso, Marc-André ter Stegen, Raphinha, Iñigo Martínez, Sergi Roberto en João Félix ook al gemist.

De stand in de top is van Spanje is niet veranderd. Real Madrid kan donderdag de koppositie pakken als het wint op bezoek bij Getafe.

Stand La Liga

Barcelona kwam niet al te best voor de dag. Er werd weinig gecreëerd. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Vitor Roque, die deze winter voor veertig miljoen euro overkwam van het Braziliaanse Athletico Paranaense.

De 18-jarige aanvaller kopte raak uit een voorzet van João Cancelo, die de bal met buitenkant voet voorgaf. Ondanks de tweede gele kaart van Unai Garcia kreeg Osasuna nog wel een grote kans. De paal stond in de weg, waarna Barcelona de wedstrijd zouteloos uit kon voetballen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl