NOS Voetbal

Ajax-coach Bakker gelooft in kwartfinales CL: 'Niemand had dit vooraf verwacht'

De Ajax-vrouwen krijgen dinsdagavond een nieuwe kans zich te kwalificeren voor de kwartfinales van de Champions League. De ploeg van trainer Suzanne Bakker is zeker van de laatste acht bij een zege op AS Roma in de laatste speelronde. Bij een gelijkspel is Ajax afhankelijk van het resultaat van het duel tussen Bayern München en Paris Saint-Germain.

Maar makkelijk wordt het niet. Ajax verloor immers in november de uitwedstrijd met 3-0 van de Italiaanse topclub.

"Ik weet niet of Roma het ons toen lastig heeft gemaakt. Ik denk dat we zelf toen niet goed waren begonnen, omdat we persoonlijke fouten maakten", zegt Tiny Hoekstra. "We hebben iets recht te zetten."

Ajax-coach Bakker hoopt op kwartfinales CL: 'Niemand had dit vooraf verwacht'

De 27-jarige Hoekstra zegt veel vertrouwen in een goede afloop te hebben, omdat Roma als tegenstander dit keer minder geheimen voor Ajax heeft. "We weten waar de ruimtes waarschijnlijk komen te liggen. Daar moeten we op inspelen", aldus Hoekstra.

Pittig duel

Coach Bakker verwacht eveneens een pittig duel in de Johan Cruijff Arena, maar is trots dat Ajax nog altijd in de race is voor een plaats in de kwartfinales. En dat valt goed te begrijpen, aangezien de drie groepsgenoten van Ajax vorig seizoen nog die fase van de Champions League haalden.

"Ik denk dat niemand had verwacht dat we in speelronde zes nog kans zouden maken op de volgende ronde", aldus Bakker. Ajax had op 24 januari al de kwartfinales kunnen bereiken als er bij Paris Saint-Germain was gewonnen, maar de Franse club zegevierde met 3-1.

Bakker wil dinsdagavond tegen Roma een aanvallend Ajax wil zien. "We spelen gewoon voor de winst en doen dat op een manier zoals we dat de afgelopen wedstrijden hebben gedaan."

Leuchter fit

Bakker vertelde ook dat Romée Leuchter en Nadine Noordam fit genoeg zijn om te kunnen starten tegen Roma. Met name de terugkeer van Leuchter is een opsteker. Ze was dit seizoen, inclusief de voorrondes, al negen keer trefzeker in de Champions League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl