Memphis Depay

Memphis scoort weer voor winnend Atlético, Girona pakt koppositie na zuinige zege

Goed nieuws voor bondscoach Ronald Koeman. Memphis Depay raakt steeds beter in vorm. Na zijn winnende goal van afgelopen donderdag tegen Sevilla (1-0) in de Spaanse beker maakte hij zondag ook een doelpunt tegen Valencia in LaLiga (2-0 winst).

De 88-voudig international kopte twaalf minuten na rust een harde voorzet van Nahuel Molina van dichtbij binnen. De eerste goal van de Madrilenen werd vlak voor de pauze gemaakt door Samuel Lino. Het was voor Depay al zijn vierde doelpunt van de maand, waarvan drie in de Copa del Rey.

Depay werd in de 67ste minuut gewisseld.

Girona koploper, Real Madrid speelt donderdag

Girona mag zich in ieder geval tot donderdag weer koploper in de Spaanse competitie noemen. Met Daley Blind, die de hele wedstrijd speelde, werd op bezoek bij Celta de Vigo een 0-1 overwinning geboekt.

Uitdager Real Madrid heeft een punt minder dan Girona, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. De Madrilenen wonnen zaterdag met 1-2 bij Las Palmas. Ze spelen donderdag tegen Getafe en kunnen dan de koppositie van Girona overnemen.

Atlético staat nu derde, omdat FC Barcelona zaterdag een 5-3 nederlaag leed tegen Villarreal.

Celta de Vigo tegen Girona was een wedstrijd met een hoog gehalte aan spelers die in Nederland actief zijn geweest. Naast Blind (Ajax) bij Girona speelden Renato Tapia (FC Twente, Feyenoord en Willem II), Jørgen Strand Larsen (FC Groningen), Luca de la Torre (Heracles Almelo) en Tasos Douvikas (FC Utrecht) mee bij Celta.

Zij legden met hun teamgenoten een niet al te spectaculaire wedstrijd op de mat. Girona begon goed aan de wedstrijd en kwam in de twintigste minuut op voorsprong. Portu speelde zich met een aanname vrij en schoof de bal in de hoek.

Daarna bood Celta meer tegenstand en werd het af en toe gevaarlijk. Toch kwam Girona, dat in de tweede helft niet sprankelend voor de dag kwam, in het vervolg van de wedstrijd zelden serieus in de problemen.