Vrouwen PSV verslaan ADO en profiteren van gelijkspel bij Ajax-Fortuna

PSV heeft in de Vrouwen Eredivisie de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag met 3-1 gewonnen. De ploeg van coach Roeland ten Berge blijft door de winst in de race om de tweede plaats, die recht geeft op Champions League-voetbal.

PSV stijgt dankzij de overwinning naar de derde plaats met 24 punten uit 13 wedstrijden en krijgt daarmee nummer twee Ajax in het vizier. ADO Den Haag blijft met 16 punten uit 13 duels in de middenmoot.

Koploper FC Twente won zaterdag met 3-0 bij Feyenoord. Ajax speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Fortuna Sittard.

PSV nam voor rust een ruime voorsprong op de Herdgang dankzij goals van Joëlle Smits (twee keer) en Siri Worm. Smits zorgde al na drie minuten voor de 1-0 op aangeven van Zera Hulswit.

Oranje-international Smits schoot in de zeventiende minuut vanaf de penaltystip haar tiende competitietreffer binnen, nadat Bo Vonk een overtreding op Maxime Snellenberg had gemaakt. Worm maakte met een prachtig schot in de verre hoek nog voor het einde van de eerste helft de 3-0.

In de tweede helft beet ADO Den Haag wat meer van zich af en maakte de middenmoter in de 75ste minuut nog een eretreffer via Lobke Loonen.

PEC gelijk, winst voor AZ

PEC Zwolle speelde met 2-2 gelijk tegen sc Heerenveen. De thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong dankzij Zoë Zuidberg en Jasmijn Dijsselhof, maar zag Heerenveen via Janneke Ennema en Dewi Snippe langszij komen.

AZ won zondagavond met 2-1 bij Excelsior. Desiree van Lunteren zette de club uit Alkmaar op 0-1 en Romaissa Boukakari zorgde na 62 minuten voor de 0-2. De Rotterdamse aansluitingstreffer van Kimberley Smit kwam te laat.