Roda JC morst punten tegen Jong Utrecht, ADO en De Graafschap lopen in

Roda JC biedt koploper Willem II de kans om zijn voorsprong verder uit te breiden. De Limburgers bleven tegen Jong FC Utrecht steken op een doelpuntloos gelijkspel. Willem II komt maandag in actie tegen Jong PSV.

Achter Willem II en Roda deden ADO Den Haag en De Graafschap goede zaken. ADO won met 3-0 van het kwakkelende FC Emmen en De Graafschap versloeg VVV-Venlo met dezelfde cijfers.

Een strafschop en nog negentien schoten, waarvan negen op doel, waren niet genoeg voor Roda om te scoren tegen Jong Utrecht. In grote delen van de wedstrijd was het eenrichtingsverkeer in Kerkrade, waar Kevin Gadellaa zijn keeperstalent toonde en de 0-0 op het scorebord hield.

Tien minuten voor tijd viel er toch iets te juichen voor het Roda-publiek, tot de vlag omhoog ging voor buitenspel en het doelpunt van Güclü werd afgekeurd. Het duel lag in de tweede helft tien minuten stil nadat vanuit een Roda-vak een bekertje op het veld werd gegooid.

Wat Roda ook probeerde, het bleef 0-0.

ADO Den Haag had weinig moeite met FC Emmen (3-0), dat voor de zesde keer op rij verloor. Henk Veerman zorgde met een hard schot uit de draai voor de 1-0. Rechtsachter Justin Che zette de 2-0 op, afgerond door Lasse Vigen. In blessuretijd maakte Jort van der Sande ook nog 3-0 voor de dominant spelende Hagenezen.

Seuntjens scoort weer

Bij De Graafschap scoorde Ralf Seuntjens voor de tweede keer in vier duels sinds zijn terugkeer op de Nederlandse velden. De ervaren spits deed dat als invaller, toen zijn club al op een 2-0 voorsprong stond tegen VVV-Venlo.

Ralf Seuntjens

De Venlonaren verloren tijdens de wedstrijd ook nog Jan de Boer (rood voor hands) en Dylan Timber. De broer van Arsenal-verdediger Jurriën en Feyenoord-middenvelder Quinten belandde bij een valpartij onder een tegenstander en moest per brancard van het veld.

Poku maakt indruk, Groningen wint

Ernest Poku maakte, na zijn drie goals en twee assists vorige week, opnieuw indruk bij Jong AZ, dat wel verloor op bezoek bij FC Groningen (4-1). De 19-jarige Poku begon net over de middenlijn aan een dribbel, dolde twee Groningse verdedigers en knalde de 0-1 binnen.

Lang konden de Alkmaarders, voor het eerst gecoacht door Leeroy Echteld, niet van de voorsprong genieten. Na de gelijkmaker van Johan Hove schoot Romano Postema zijn FC Groningen na 27 minuten al op voorsprong.

Thom van Bergen (links) viert de 4-1 met Luciano Valente

In de tweede helft kwam ook de 3-1, ondanks de sterke geur van buitenspel, op naam van Postema en maakte Thom van Bergen er 4-1 van.

NAC Breda staat, na een verrassende nederlaag tegen Helmond Sport (1-0) nog net op een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs om promotie. De Bredanaars gingen diep in blessuretijd onderuit door een doelpunt van Martijn Kaars. MVV kroop weer wat naar die begeerde top acht toe door een 3-0 zege bij FC Eindhoven en in de kelder van de eerste divisie eindigde Telstar-FC Den Bosch zoals het begon (0-0).