Matisse Didden maakt de 1-0 voor Roda JC

Roda JC kruipt dichter naar koploper Willem II en loopt uit op verliezend ADO

Roda JC is door een comfortabele 3-0 overwinning op FC Eindhoven in de eerste divisie ingelopen op koploper Willem II. Het verschil is door het gelijkspel van de Tilburgers van afgelopen vrijdag nu zes punten. ADO Den Haag verzuimde dichterbij te komen en verloor met 2-1 bij VVV.

De Graafschap deed goede zaken in de strijd om een plekje in de play-offs. Door zelf te winnen en door de dikke nederlaag van Dordrecht, staat de club uit Doetinchem nu vierde.

Matisse Didden maakte met een rake kopbal de 1-0 voor Roda. De Duitser Enrique Peña Zauner zorgde na ongeveer 25 minuten op fraaie wijze voor de 2-0. Op slag van rust maakte Walid Ould-Chikh zijn tiende goal van het seizoen en tekende daarmee voor de 3-0. De ruststand werd ook de eindstand en zo deed de ploeg van trainer Bas Sibum goede zaken.

Concurrent ADO wist namelijk niet te winnen. ADO kreeg al vroeg in de wedstrijd een strafschop op bezoek bij VVV Venlo, maar Henk Veerman benutte die niet. Toen kort daarna Elias Sierra ook nog eens de 1-0 maakte voor de Limburgers leek er een baalavond aan te komen voor de ploeg van Darije Kalezic, maar na 20 minuten had Jort van der Sande al de 1-1 tegen de touwen liggen.

Henk Veerman baalt van zijn gemiste strafschop

Toch was de opleving maar van korte duur. Rick Ketting maakte nog voor rust de 2-1, dat bleek uiteindelijk ook de eindstand.

Groningen wint in Amsterdam

Het door ziekte geplaagde FC Groningen moest vrijdag tegen Emmen nog verstek laten gaan, maar had nu weer elf fitte spelers aan de aftrap. Na 17 minuten scoorde Thom van Bergen voor de Groningers, het bleek uiteindelijk de winnende treffer.

Bij Jong Ajax maakte Silvano Vos zijn rentree na een blessure.

De Graafschap viert de snelle treffer van Schenk tegen Jong PSV

De Graafschap kwam tegen Jong PSV al vroeg op voorsprong door Xandro Schenk, Tristan van Gilst verdubbelde de voorsprong. Nadat Tai Abed scoorde namens de Eindhovense beloften was het opnieuw Van Gilst die scoorde en zorgde voor een 3-1 ruststand.

In de tweede helft scoorden beide ploegen nog een keer. Dantaye Gilbert uit Trinidad & Tobago scoorde namens Jong PSV, Mimoun Mahi was trefzeker namens de 'Superboeren'.

Hattrick Poku

FC Dordrecht zag De Graafschap passeren op de ranglijst, de Dordtenaren troffen een sterk Jong AZ, dat op voorsprong kwam door Ernest Poku. Ruben van Bommel verdubbelde de marge.

Mexx Meerdink en opnieuw Poku zorgden zelfs voor een 4-0 voorsprong. Shiloh Zand deed nog wat terug, maar door de derde treffer van opnieuw Poku werd het 5-1.