FC Barcelona viert de 1-0

Barcelona wint met invaller Brugts opnieuw in Champions League en is groepswinnaar

Vijf zeges uit vijf wedstrijden voor FC Barcelona in de Champions League voor vrouwen. In eigen huis werd Eintracht Frankfurt met 2-0 verslagen.

Na negentien minuten schoot Patricia Guijarro de Catalanen op voorsprong. Frankfurt leed ongelukkig balverlies op eigen helft en Guijarro profiteerde met een knal in de verre hoek. In de 73ste minuut verdubbelde Caroline Hansen de voorsprong, net nadat Esmee Brugts de ploeg in was gekomen.

Barcelona is in groep A zeker van groepswinst, nadat Benfica gelijkspeelde tegen FC Rosengard: 2-2.

Verrassend punt Rosengard

Rosengard, dat al uitgeschakeld is nadat het de eerste vier wedstrijden allemaal verloor, kwam na dertien minuten op voorsprong. Olivia Schough schoot van buiten de zestien raak met een mooie krul, maar Benfica-doelvrouw Lena Pauels zat er ook niet lekker bij.

Na rust maakte Jéssica Silva gelijk, nadat een afstandsschot van Andreia Faria op de lat belandde en Silva de bal alleen nog over de lijn hoefde te tikken. Even later kwam een dramatische terugspeelbal van Emma Jansson vlak voor het doel in de voeten van Marie-Yasmine Alidou, die er 2-1 voor Benfica van maakte.

Tien minuten voor tijd tekende Mai Kadowaki voor de gelijkmaker.

Lyon wint overtuigend

In groep B won Olympique Lyon met 7-0 van St. Pölten. Daniëlle van de Donk viel na 63 minuten in bij de Franse ploeg.

Door de 1-0 zege van Brann tegen Slavia Praag zijn Lyon en Brann al zeker van de kwartfinales.