NOS Voetbal

Als koploper naar Parc des Princes: 'We willen ons hier op Ajax-manier tonen'

Martens spreekt van 'offday' in Amsterdam, Leuchter: 'Er wordt nu anders naar Ajax gekeken'

In de trein van Amsterdam naar Parijs zaten de vrouwen van Ajax dinsdagmiddag "relaxed", vond spits Romée Leuchter. "Iedereen heeft er zin in, we kijken vooral uit naar de wedstrijd van morgen."

De confrontatie met de Franse topclub PSG in het grote Parc des Princes boezemt de speelsters op voorhand geen angst in. "Rustig en met zelfvertrouwen? Dat klopt denk ik wel...", beaamt Leuchter.

Ajax arriveert als koploper in de Franse hoofdstad, al zijn de verschillen in groep C nog klein. Bij een zege is de club zeker van een plek in de kwartfinales.

Ajax-coach Suzanne Bakker

"We moeten helemaal niks, de druk ligt bij PSG", vindt coach Suzanne Bakker. "Maar wij willen wel heel graag. Hopelijk kunnen we nog een keer verrassen."

Dat verrassen lukte in de eerste speelronde in de Johan Cruijff Arena, waar het jonge Ajax met 2-0 te sterk was voor de Franse sterrenploeg, dat met Lieke Martens en Jackie Groenen ook twee geroutineerde Oranje-internationals in de gelederen heeft.

Woensdag is het Parc des Princes het decor. Er worden zo'n 8.000 toeschouwers verwacht. Leuchter noemt het "mooi meegenomen" dat de wedstrijd in het grote stadion wordt gespeeld. "Ik denk dat in dit stadion genoeg sterren gespeeld hebben. Daarom vind ik het mooi dat wij hier ook mogen spelen."

Romee Leuchter

Leuchter is fit om morgen 90 minuten te spelen, nadat ze afgelopen weekend geblesseerd aan de kant bleef. De geblesseerde Soraya Verhoeven stapte niet op de trein naar Parijs.

'Gewoon goed voetballen'

De speelsters die wel van de partij zijn, willen volgens Bakker "gewoon goed voetballen". "Dat hebben we in de vorige Champions League-wedstrijden ook gedaan. Ik geloof niet dat we snel onder de indruk raken van een groot stadion of een sterke tegenstander."

"Vooraf hebben we afgesproken dat we onszelf op de Ajax-manier willen tonen in Europa. Dat is tot nu toe aardig gelukt en morgen lukt dat hopelijk weer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl