NOS Voetbal

Udinese duel zonder publiek na racisme tegen Maignan, één dader geïdentificeerd

Udinese moet één thuisduel zonder publiek spelen nadat een deel van de fans afgelopen weekend AC Milan-doelman Mike Maignan racistisch bejegenden. Die straf heeft de disciplinaire raad van de Serie A aan de nummer 16 van Italië opgelegd. Inmiddels is duidelijk dat één dader van het incident inmiddels geïdentificeerd is.

Frans international Maignan, die is geboren in Frans-Guyana, liep na ruim een half uur van het veld. Zijn ploeggenoten volgden hem en na een onderbreking van vijf minuten ging het duel weer verder.

Na de wedstrijd volgden er geschokte reacties. FIFA-voorzitter Gianni Infantino suggereerde dat clubs een "automatische nederlaag" moeten krijgen als hun fans zich schuldig maken aan racisme.

Dat gebeurt nu dus nog niet bij Udinese, wel blijven de tribunes leeg tijdens de volgende thuiswedstrijd tegen Monza, op 3 februari.

Dader geïdentificeerd

De Italiaanse club liet maandag weten dat een 46-jarige man is geïdentificeerd als een van de daders van het racisme richting de keeper. Udinese-directeur Franco Collavino zegt dat deze man een stadionverbod voor het leven krijgt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl