Carlos Alcaraz viert een punt in zijn achtste finale op de Australian Open
NOS SportAangepast

Alcaraz makkelijk, Medvedev en Zverev moeilijker naar kwartfinales in Melbourne

Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev en Alexander Zverev hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. Alcaraz had van die drie de makkelijkste partij, in drie sets versloeg hij Miomir Kecmanovic (6-4, 6-4, 6-0).

Medvedev had het in vier sets iets lastiger met Nuno Borges (6-3, 7-6 (4), 5-7, 6-1). Voor Zverev was het overleven: de Duitse nummer zes van de wereld won pas in de vijfde set, in een ultieme tiebreak, van de Brit Cameron Norrie (7-5, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6 (3)).

Ook Hubert Hurkacz zit bij de laatste acht van het grandslamtoernooi in Melbourne, door zijn zege in drie sets (7-6 (8), 7-6 (3), 6-4) op Fransman Arthur Cazaux. Novak Djokovic plaatste zich eerder ook al voor de kwartfinales.

Alcaraz verspeelde op maandag de minste energie. Na een uur en 50 minuten was de partij voorbij. Alcaraz speelt voor de derde keer op de Australian Open en kwam nog nooit zo ver. "Ik voel mij elke dag beter en beter", maakte de 20-jarige Spanjaard het publiek warm voor zijn kwartfinale tegen Zverev.

Medvedev treft Hurkacz

Medvedev had ook een ontspannen avond, totdat hij zich een beetje gek liet maken tegen Borges aan het einde van de derde set. Druk gebarend en pratend met zijn coach, vroeg Medvedev zich af hoe het nou toch kon dat hij de partij niet gewoon had uitgeserveerd na een 5-2 voorsprong. Uiteindelijk schudde Medvedev de nummer 69 van de wereld alsnog van zich af in vier sets.

Norrie dwingt Zverev tot vijfsetter in achtste finale Australian Open

"Ik ben vooral blij dat het geen vijfsetter werd", zei Medvedev, die na zijn zege alweer snel goedgemutst was en lang op de baan bleef staan om met de interviewer zijn partij en returns te analyseren.

Het mannentoernooi gaat dinsdag verder met Djokovic tegen Taylor Fritz en Jannik Sinner tegen Andrei Roeblev. Woensdag zijn de overige kwartfinales, met Medvedev tegen het Poolse servicekanon Hurkacz en Zverev tegen Alcaraz.

Daniil Medvedev

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl