Aryna Sabalenka
NOS SportAangepast

Titelverdedigster Sabalenka en Gauff snel klaar in achtste finales Autralian Open

Titelverdedigster Aryna Sabalenka is doorgedrongen tot de kwartfinales van de Australian Open in Melbourne. De Belarussische had een uur en zes minuten nodig om Amanda Anisimova met 6-3, 6-2 te verslaan.

Coco Gauff had zelfs nog een minuut minder nodig om zich te ontdoen van de Poolse Magdalena Frech. De als vierde geplaatste Amerikaanse won met 6-1, 6-2.

Sabalenka verloor nog maar elf games

De Amerikaanse Anisimova haalde al eens de halve finales op Roland Garros, maar nam vorig jaar een lange pauze van het tennis en is nu de nummer 442 van de wereld. Ook zij had niets in te brengen tegen Sabalenka.

Sabalenka, nummer twee van de wereld, sloeg achttien winners en kreeg in de hele partij geen breakpunt tegen. Ze heeft dit toernooi in vier partijen slechts elf games verloren en staat nu voor de zesde achtereenvolgende keer in een grandslam-kwartfinale.

Coco Gauff

De als vierde geplaatste Gauff, winnares van de US Open van vorig jaar, hoefde eveneens geen breakpunt toe te staan. Eerder dit jaar won de Amerikaanse al het toernooi van Auckland, waardoor ze in 2024 na negen wedstrijden nog zonder nederlaag is.

De 19-jarige Gauff moet het nu opnemen tegen Marta Kostjoek. De twee jaar oudere Oekraïense had eveneens weinig moeite om de Russische Maria Timofejeva met 6-2, 6-1 van de baan te slaan.

16-jarige Andrejeva uitgeschakeld

De enige vrouwenpartij met nog een beetje spanning was de laatste van de avond in Melbourne. Barbora Krejciková wees daarin het Russische toptalent Mirra Andrejeva met 4-6, 6-3, 6-2 terug.

Zo spannend als het was, zo matig was aanvankelijk het vertoonde spel. Vooral Krejciková, winnares van Roland Garros in 2021, maakte er met twintig onnodige fouten in de eerste set een potje van.

Na die eerste set sloeg de Tsjechische echter steeds meer winners en werd de druk voor Andrejeva, die de twee eerdere ontmoetingen had gewonnen, te groot. De 16-jarige Russische bleef knokken, maar na twee uur was het eerste matchpoint van Krejciková direct raak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl