Iga Swiatek
NOS SportAangepast

Stunt in Melbourne: mondiale nummer één Swiatek uitgeschakeld door 19-jarige Noskova

Iga Swiatek is uitgeschakeld op de Australian Open. De Poolse nummer één van de wereld verloor in drie sets van Linda Noskova: 3-6, 6-3, 6-4. De 19-jarige Tsjechische maakt haar debuut op het grandslamtoernooi in Melbourne en staat nu in de achtste finales.

Met deze overwinning op Swiatek beëindigt Noskova (WTA-50) een reeks van 18 overwinningen op rij van de Poolse, die vier keer in haar carrière een grandslamtoernooi won.

Linda Noskova

Swiatek won de eerste set nog zonder al te grote problemen. Een break voor een 2-4 voorsprong na een lange game bracht de beslissing.

In set twee bleven beide speelsters lang bij elkaar in de buurt en sloeg Noskova voor een 5-3 voorsprong met een lovegame op de service van Swiatek een deukje in het vertrouwen van de Poolse. In een spannende derde set forceerde Noskova een break voor 5-3. Serverend voor de wedstrijd en een plaats in de achtste finales, bleef ze koel.

"Ik ben sprakeloos", zei Noskova na afloop. "Ik had niet gedacht dat het zo zou eindigen. Het was zo'n zware wedstrijd. Ik stond te trillen."

Azarenka viert haar overwinning op de Australian Open

Viktoria Azarenka plaatste bij haar zestiende deelname aan de Australian Open voor de elfde keer doorgedrongen tot de achtste finales. De tweevoudig winnares (2012 en 2013) was in de derde ronde met 6-1, 7-5 de Letse Jelena Ostapenko (WTA-10) de baas.

De 34-jarige Belarussische profiteerde in de eerste set van de vele fouten van haar grillige tegenstandster en had die ook in een mum van tijd binnen. In het vervolg toonde Ostapenko zo af en toe haar grote klasse en met een reeks aan kanonskogels kwam ze met 4-1 voor.

Azarenka knokte zich terug en mocht bij 6-5 serveren voor de winst. De 26-jarige Ostapenko kreeg nog een paar breekpunten, maar die werden steeds met een ace weggeslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl