Wekdienst
NOS Nieuws

Wekdienst 21/1: PSV jaagt op record • 'Verraderlijk gladde' ochtend verwacht

Goedemorgen! PSV kan in de eredivisie een record breken en automobilisten moeten vanochtend in een groot deel van het land rekening houden met gladheid door ijzel.

Eerst het weer: in de ochtend is het rond het vriespunt en af en toe vallen er buien. Door ijzel is het glad in een groot deel van het land. Vervolgens stijgt het kwik en wordt het 5 graden in Zuid-Limburg en 8 graden in Zeeland.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Automobilisten moeten vanochtend in een groot deel van het land rekening houden met gladheid door ijzel. Vooral in het midden en noorden van het land is er kans op gladheid door lichte winterse neerslag.
  • Koploper PSV speelt in de eredivisie bij FC Utrecht. De Eindhovenaren kunnen een record breken: nog nooit won een club de eerste achttien competitieduels. De wedstrijd begint om 12.15 uur en is te volgen via flitsen op NPO Radio 1 en via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. Nummer 2 Feyenoord speelt om 14.30 uur in Arnhem tegen Vitesse. Ajax neemt het thuis om 16.45 uur op tegen RKC Waalwijk. Aanwinst Jordan Henderson is daar nog niet bij: hij wacht nog op zijn werkvergunning.
  • In het DeLaMar Theater in Amsterdam gaat vandaag de musical Jesus Christ Superstar in première. In de door Ivo van Hove geregisseerde rockopera speelt Jeangu Macrooy de hoofdrol van Jezus. Lucas Hamming is in de voorstelling te zien als Judas.

Wat heb je gemist?

In een terminal aan de Oostzee van een van de grootste gasproducenten van Rusland is brand uitgebroken. Russische media melden dat bewoners in de buurt dronegeluiden hoorden, gevolgd door explosies.

Of Oekraïne erachter zit, is nog niet duidelijk. Er zijn de afgelopen dagen vaker Oekraïense aanvallen geweest op Russische infrastructuur.

De getroffen terminal ligt niet ver van de grens met Estland en zo'n 120 kilometer ten westen van Sint-Petersburg.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Het lijkt op papier zo'n goed idee: een chatbot bij een bedrijf die met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) klanten beter te woord staat dan een 'domme' chatbot.

Bij de Britse tak van bezorgdienst DPD pakte dat echter slecht uit: een gefrustreerde klant liet de chatbot met behulp van AI een gedicht schrijven over de in zijn ogen slechte service van de bezorgdienst. Dat gedicht kreeg duizenden likes op X. DPD heeft de AI-functie van de chatbot daarop offline gehaald.

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl