Peter Bosz
NOS VoetbalAangepast

Bosz denkt dat hij na PSV stopt: 'Of het Nederlands elftal moet komen'

Peter Bosz is bezig aan zijn laatste periode als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Dat zegt hij in een interview met PSV TV.

De 60-jarige Bosz is met de Eindhovense club de trotse koploper in de eredivisie en wist zich met PSV te plaatsen voor de achtste finales in de Champions League. Hij heeft nog een contract tot medio 2026.

Bosz: "Ik denk dat ik na PSV stop, dan is het mooi geweest. Dan ga ik naar palmbomen liggen kijken en wil ik genieten. Ik geniet nu ook wel, maar je bent altijd onderweg. Ik doe dit al meer dan 45 jaar en heb niet zoiets van: ik moet nog naar de Premier League."

Bosz maakt één uitzondering: "Alleen als het Nederlands elftal nog een keer komt,.. ja, dat lijkt me geweldig. Maar dat moet dan wel net passen, je moet geen club hebben."

2002: Peter Bosz bij De Graafschap

Bosz begon in 1999 zijn trainerscarrière bij de amateurs van AGOVV in Apeldoorn, de stad waar hij werd geboren. Daarna volgden in Nederland De Graafschap, Heracles en Vitesse. Via Maccabi Tel Aviv, Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon streek hij afgelopen zomer in Eindhoven neer.

Bosz flirtte in april vorig jaar openlijk met Ajax ("als ze bellen, ga ik zeker praten"), maar de Amsterdamse club koos uiteindelijk voor Maurice Steijn.

Tussen de zomer van 2006 en begin 2009 was Bosz technisch manager bij Feyenoord.

Stewart niet verbaasd dat Bosz PSV als zijn laatste trainersklus ziet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl