Een Picnicbezorger levert boodschappen af bij de voordeur van een klant
NOS Nieuws

Picnic groeit naar dikke miljard omzet, wil meer Franse en Duitse klanten

De Nederlandse online supermarkt Picnic krijgt 355 miljoen euro van investeerders om te kunnen uitbreiden in Frankrijk en Duitsland. Het bedrijf rijdt met de elektrische bezorgwagens al rond in Berlijn, Hamburg en Parijs, maar wil naar meer Duitse en Franse steden.

Veel relatief nieuwe bezorgdiensten hadden vorig jaar moeite om hun omzet op peil te houden. Picnic bleef daarentegen snel groeien. Afgelopen jaar steeg de omzet met 40 procent naar 1,25 miljard euro. Een belangrijk deel van de groei komt uit het buitenland. In Hamburg steeg de omzet het snelst.

Winstgevend is het bedrijf nog altijd niet. In 2022 werd er een verlies geleden van 209 miljoen euro, de cijfers over het afgelopen jaar worden later bekendgemaakt.

Geldschieters Bill en Melinda Gates

Picnic startte in 2015 met bezorging in Amersfoort en breidde daarna uit naar andere steden. In 2018 ging het bedrijf voor het eerst de grens over. De laatste keer dat het bedrijf geld ophaalde bij investeerders was in 2021. Onder de geldschieters zitten onder meer de Duitse supermarktketen Edeka en de Bill & Melinda Gates Foundation.

Het geld wordt ook gebruikt voor robotisering van distributiecentra. Het bedrijf opende al geautomatiseerde centra in Utrecht en Ridderkerk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl