Quilindschy Hartman (Feyenoord)
NOS Voetbal

Hartman ziet Feyenoord dit jaar niet snel titel pakken: 'Die kans is klein'

Vorig seizoen had Feyenoord na zestien wedstrijden 37 punten verzameld in de competitie en werd het kampioen. Dit seizoen heeft de Rotterdamse club halverwege zelfs een puntje meer, maar lijkt een nieuw kampioenschap verder weg dan ooit. "Ik ben realistisch, ik denk dat de kans klein is dat we kampioen worden", vertelt Feyenoord-back Quilindschy Hartman.

Tijdens het traingingskamp in de Spaanse zon bekijkt Hartman de situatie van zijn club dit seizoen nog eens, hij komt tot een simpele conclusie. "Ik denk dat we nog steeds goed bezig zijn met elkaar. We hebben meer punten dan vorig jaar, maar we hebben nu te maken met een team dat alles wint. Het is heel knap van PSV en het is aan ons om daar achteraan te gaan."

Focus op tweede plek

Maar tien punten op de koploper inlopen en er dan nog voorbij gaan, dat is niet heel erg reëel, denkt de back. "Wij zijn nog niet kansloos voor de titel, maar de kans dat we kampioen worden, is klein. Zij gaan niet heel veel punten meer verspelen. Nee, we geven nu niet op, maar we moeten ons vooral focussen op de tweede plek."

Kijk hier hoe Hartman denkt over een mogelijke ineenstorting van PSV in de tweede seizoenshelft:

Hartman: 'We hebben meer punten dan vorig jaar, maar nu wint PSV alles'

Maar er zijn nog zat mooie dingen om voor te spelen, weet Hartman. Dit jaar maakt de 22-jarige verdediger een stormachtige ontwikkeling door en maakt daardoor ook kans om deze zomer uit te komen op het Europees kampioenschap in Duitsland.

"Ook staan er nog mooie wedstrijden op het programma tegen AS Roma en trainer José Mourinho in de Europa League en spelen we nog tegen PSV of FC Twente in de beker. Er zijn dus genoeg leuke dingen..."

En als Hartman zich daarin blijft manifesteren zoals hij nu doet, lonkt er in de toekomst misschien wel een mooie transfer naar het buitenland. "Daar ben ik nu nog niet veel mee bezig, maar als je het Nederlands elftal haalt en je laat je zien in de Champions League, gaat dat onvermijdelijk spelen."

Quilindschy Hartman legt uit dat hij zijn voorganger Tyrell Malacia dankbaar is voor zijn transfer naar Manchester United:

Hartman dankt Malacia voor transfer: 'Daardoor sta ik nu hier'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl