De geblesseerde Arne Slot leidt de training van Feyenoord met een brace
NOS Voetbal

'Bijdehante' Feyenoord-trainer Slot scheurt kuitspier: 'Ik had iets te veel praatjes'

Feyenoord heeft op zijn trainingskamp in Marbella te maken gekregen met een blessuregeval. En het slachtoffer is niet de minste: trainer Arne Slot liep tijdens een partijtje voetvolley een gescheurde kuitspier op. Vandaag leidde hij de training dan ook met een brace om zijn rechteronderbeen.

"Ik had iets te veel praatjes in combinatie met mijn leeftijd", verklaart Slot zijn blessure. "Op de eerste dag wonnen wij met twee stafleden van drie spelers en toen was ik zo bijdehand om tijdens de lunch te zeggen: welke drie spelers durven het nu aan?"

"Bij het tweede punt stapte ik op een bal en scheurde ik een van mijn kuitspieren af. Dat is de straf voor iets te bijdehand zijn en voor maandenlang te weinig sporten", lacht de coach.

Hij kan nog lachen, want pijn doet het niet: "Het is wel lastig, want ik kan mezelf niet zo snel van A naar B verplaatsen. Nu kon ik dat als voetballer ook al niet zo snel, maar nu is het nog langzamer."

Feyenoord-trainer Slot scheurt kuitspier tijdens voetvolley: 'Ik had iets te veel praatjes'

Feyenoord is sinds Nieuwjaarsdag neergestreken in Spanje om de puntjes op de i te zetten voor de tweede seizoenshelft. Vorig jaar was Feyenoord koploper tijdens de winterstop, nu bereiden de Rotterdammers zich voor als achtervolgers op het - vooralsnog - ongenaakbare PSV.

"Het is anders dan vorig jaar, omdat we in de eerste seizoenshelft meer hebben verloren dan ons lief is, met een zware Champions League-campagne waar ons rendement ons de das heeft omgedaan", aldus Slot.

Complimenten, geen punten

In de Champions League kreeg Feyenoord wel de complimenten, maar niet de punten. Is dat een les geweest voor Slot?

"Elke wedstrijd is een les. Het is ook een les geweest dat we in twee jaar tijd van Conference League-niveau naar uitmuntend spel in de Champions League zijn gegaan, door hard werken, de juiste spelers aantrekken en een goed programma draaien."

"Maar het is ook een les dat je met goed voetbal alleen in veel situaties wel overwintert, maar dat wij nu tekort schoten. Door een combinatie die een giftige cocktail bleek: zelf op cruciale momenten grote kansen onbenut laten, zo goed als niks weggeven en ons slechte rendement bij standaardsituaties."

Pittig half jaar

Met tien punten achterstand op het nog ongeslagen PSV dreigt het een lastige tweede seizoenshelft te worden. Maar Slot geeft nog niet op.

"Het is een pittig half jaar geweest omdat we constant tegen de achterstand op PSV liepen aan te hikken en daarmee contant onder druk stonden. En de nederlagen die we in de Champions League hebben ervaren en de kritiek die daarop kwam. Dan speel je met veel meer negatieve druk dan vorig jaar."

Trainer Slot spreekt over 'pittige' eerste seizoenshelft bij Feyenoord

"Waar wij op hopen, en ik denk misschien wel heel voetbalminnend Nederland die op een spannende competitie wacht, is de vraag: hoe zal PSV omgaan met een eventuele nederlaag?"

"Maar het is ook mooi wat PSV heeft gedaan, want door zo goed te zijn, dagen ze ons ook weer uit om nog beter te worden. We gaan er in ieder geval alles aan doen om het PSV nog heel moeilijk te maken."

Twee keer tegen Mainz

Feyenoord sluit de trainingsweek in Marbella zaterdag af met twee oefenwedstrijden van een uur tegen Mainz 05, de nummer zestien van de Bundesliga. Daarna keert de selectie meteen weer terug naar Rotterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl