De politie op de plek waar de zwaargewonde vrouw op straat werd gevonden
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Vier gewonden bij steekincidenten in Rotterdam, man aangehouden

Bij twee steekincidenten vannacht in Rotterdam-Zuid zijn vier gewonden gevallen, van wie twee zwaargewond. De politie heeft een 41-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij beide incidenten.

Het eerste steekincident was even voor middernacht aan de Walravenstraat. De politie vond daar een zwaargewonde vrouw met steekwonden op straat. Agenten hebben haar gereanimeerd en vervolgens is ze naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens Rijnmond is de vrouw vermoedelijk van de tweede verdieping uit een woning gevallen. Op foto's is te zien dat bij een raam van één van de woningen op die hoogte veel bloed zit. Volgens de politie is het nog niet bekend hoe de vrouw op straat terecht is gekomen.

Drie gewonden in woning

Twintig minuten nadat de vrouw was gevonden, kreeg de politie een melding binnen van een tweede steekincident in een woning aan de nabijgelegen Seringenstraat. In de woning vonden agenten drie gewonde mannen. Het eerste slachtoffer, een 35-jarige man, had volgens de politie meerdere steekwonden en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Het andere slachtoffer, een 41-jarige man uit Hoogvliet, was buiten bewustzijn maar kon het ziekenhuis snel verlaten. Een 26-jarige derde slachtoffer kon ter plekke behandeld worden aan zijn verwondingen.

Ruzie

Volgens de politie ontstond er al snel het vermoeden dat beide steekincidenten met elkaar te maken hebben. Eén van de gewonden, de 41-jarige man uit het Rotterdamse stadsdeel Hoogvliet, werd vervolgens aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij beide incidenten.

"Vermoedelijk is hij na het incident op de Walravenstraat naar de Seringenstraat gegaan, waar vervolgens in de woning een ruzie is ontstaan", zegt de politie. Het onderzoek naar beide incidenten is in volle gang. De politie zoekt getuigen en mensen die camerabeelden hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl