NOS Voetbal

Eintracht Frankfurt verlost Van de Beek van reservebank in Manchester

Na bijna drieënhalf jaar veelal op de bank te hebben gezeten in Engeland krijgt Donny van de Beek een nieuwe kans om aan spelen toe te komen.

De 26-jarige middenvelder wordt door Eintracht Frankfurt het komende half jaar gehuurd van Manchester United. De Bundesliga-club heeft een koopoptie bedongen.

Van de Beek kreeg in 2020 een droomtransfer te pakken toen hij voor ruim 40 miljoen euro van Ajax naar Manchester United trok. Alleen kreeg de middenvelder uit Nijkerkerveen nooit echt goed voet aan Engelse grond. Basisspeler werd hij niet; hij moest vaak vanaf de bank of de tribune toekijken.

In de afgelopen jaren speelde Van de Beek 62 wedstrijden voor 'The Red Devils'. Daarin scoorde hij twee keer.

In 2022 kreeg de Nijkerkerveener op huurbasis een kans bij Everton, maar bij die club kwam hij door een blessure niet verder dan zeven wedstrijden.

'Brengt veel internationale ervaring mee'

Bij Frankfurt hebben ze de hoop dat de middenvelder het niveau uit zijn Ajax-tijd weer kan aantikken. In 2019 werd hij namelijk nog genomineerd voor de gouden bal.

Sportdirecteur Markus Krösche van de Duitse club is lovend over Van De Beek. "Hij past perfect bij onze spelopvatting en hij zal een belangrijk puzzelstukje zijn voor ons team. Hij brengt ook een schat aan internationale ervaring mee, waar onze jonge spelers van kunnen profiteren. Van de Beek is ook doelgevaarlijk en kan onze aanvallers tot scoren brengen."

Donny van de Beek krijgt een nieuwe kans in Duitsland

Met het oog op het Europees kampioenschap in Duitsland komende zomer is het voor Van de Beek ook belangrijk om weer aan spelen te komen. De 19-voudig international is al tijden niet meer in beeld bij Oranje, maar dat kan met goede optredens in het gastland omkeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl