NOS Voetbal

Frenkie de Jong kijkt uit naar 2024: 'EK spelen met je land is mooiste dat er is'

Frenkie de Jong kijkt uit naar EK: 'Mooiste dat er is voor een voetballer'

Het EK van volgend jaar in Duitsland wordt het derde grote toernooi met Oranje voor Frenkie de Jong. De 26-jarige middenvelder kijkt ernaar uit. "Eindtoernooien met je land spelen is het mooiste dat er is voor een voetballer", zegt hij in gesprek met de NOS. "We zijn trots voor Oranje te spelen. Iedereen heeft er veel zin in."

Het vorige EK in 2021 eindigde met uitschakeling door Tsjechië in de achtste finales in een teleurstelling en de nederlaag tegen de latere wereldkampioen Argentinië in de kwartfinales van het WK was een volgende deceptie. "Hopelijk komen er veel fans naar Duitsland", spreekt De Jong uit. "Die steun hebben we echt nodig."

Veel gemist in 2023

Vier interlands slechts speelde De Jong in 2023. Hij was erbij in de finaleronde van de Nations League tegen Kroatië (2-4 verlies) en Italië (2-3 verlies) en bij de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Griekenland (3-0 winst) en Ierland (1-2 winst).

Door blessures moest de FC Barcelona-speler zes interlands laten schieten. Zo was hij er niet bij toen Oranje in november met een 1-0 zege op Ierland definitief beslag legde op een EK-ticket. Bij afwezigheid van De Jong grepen andere spelers een kans, zoals middenvelder Tijjani Reijnders van AC Milan.

"Ik volg het voetbal sowieso en Nederlanders met extra interesse", zegt De Jong. "Leuk om te zien hoe Reijnders het doet bij Milan."

Frenkie de Jong

De Jong en Reijnders speelden tegen Ierland en Griekenland in september al even samen in Oranje, maar stonden nog niet samen in de basis bij het Nederlands elftal. Dat moet in 2024 gebeuren, op het EK (14 juni-14 juli) bijvoorbeeld of al eerder bij de oefenwedstrijden op 22 maart tegen Schotland of 26 maart tegen Duitsland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl