Michael van Gerwen schreeuwt het uit
NOS Sport

Van Gerwen dendert door naar kwartfinales op WK, titelverdediger Smith hard onderuit

De jacht van Michael van Gerwen op zijn vierde wereldtitel gaat door. 'Mighty Mike' won vrijdagavond in de eerste achtste finale van het WK in Londen met 4-0 van de Engelsman Stephen Bunting. Titelverdediger Michael Smith ging hard onderuit tegen Chris Dobey: 0-4.

"Geef me Bunting!", zei Van Gerwen vooraf. Met een balans van zeventien overwinningen in de laatste achttien duels met de als achttiende geplaatste Brit mocht de Brabander, nummer twee van de plaatsingslijst, vol vertrouwen uitkijken naar een volgende confrontatie. Die ene nederlaag was echter wel in februari van dit jaar.

In de eerste set in het Alexandra Palace wonnen beide darters met gemak hun eigen leg en ging de winst met 3-2 naar de aan de wedstrijd begonnen Van Gerwen.

In de tweede set doorbrak de Brabander dat patroon en plaatste hij met dubbel-acht een snelle break, meteen gevolgd door een break van de Brit.

Van Gerwen liet zich niet nog een keer verrassen en trok de set met opnieuw 3-2 naar zich toe. Na de pauze liet Bunting kansen op een break liggen en strafte Van Gerwen die missers genadeloos af: 3-1. Bunting haalde niet het niveau van zijn vorige WK-duels en kon niet meer volgen.

De vierde set ging ook met 3-1 naar Van Gerwen. Nog zonder setverlies dit WK denderde hij door naar de kwartfinales.

'Zit nog veel meer in de tank'

"Ik heb op de juiste momenten de juiste dingen laten zien", zei Van Gerwen. "Maar er zit nog veel meer in tank om te laten zien. Ik ben hier met een einddoel en dan wil je presteren. Alleen dat telt."

Van Gerwen na zijn overwinning op WK: 'Heb maar één einddoel'

De droom van een nieuwe wereldtitel voor de 34-jarige Brabander in 2024 blijft levend. Hij werd eerder wereldkampioen in 2014, 2017 en 2019.

Titelverdediger Smith strandt in achtste finales

De als eerste geplaatste Engelse titelverdediger Michael Smith had ondanks een gemiddelde van 102,47 punten per drie pijlen weinig in te brengen in de laatste partij van vrijdag tegen zijn als zeventiende geplaatste landgenoot Chris Dobey: 1-3, 2-3, 0-3, 1-3.

Michael Smith

De overige wedstrijden in de achtste finales, waaronder die van Raymond van Barneveld tegen Luke Littler, worden zaterdag afgewerkt. De winnaars gaan naar de kwartfinales op maandag. Zondag, op Oudjaarsdag, zijn de darters vrij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl