Een reddingshelikopter in Oostenrijk (archieffoto)
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Nederlandse jongen (14) uit Zevenhoven komt om bij skiongeluk Oostenrijk

In Oostenrijk is een 14-jarige Nederlandse jongen uit Zevenhoven door een skiongeluk om het leven gekomen, meldt de Oostenrijkse politie. De jongen was kwam tijdens zijn afdaling buiten de rode piste terecht en viel van een steile helling 25 meter naar beneden.

De gemeente Nieuwkoop, waar Zevenhoven onder valt, laat bij Omroep West weten geschokt te zijn door het ongeluk. "Wij wensen de naasten van het slachtoffer alle sterkte toe. Zevenhoven is een kleine gemeenschap, dus het nieuws gaat snel rond. Wij zijn net zo geschokt als de inwoners", klinkt het.

Het is niet duidelijk hoe het ongeluk, op zo'n vijftig kilometer van Innsbruck, kon gebeuren, maar volgens de politie bleef de jongen beneden aan de helling zwaargewond liggen.

Reanimatie

Een skiër die in de buurt was, hoorde een geluid en ontdekte de jongen. De man riep om hulp en daalde af naar de jongen. Een andere skiër en een liftbediende hebben geprobeerd de jongen te reanimeren. De hulpdiensten die per helikopter aankwamen, namen de reanimatie over, maar konden niets meer voor de jongen doen.

De jongen was met familie op vakantie.

Advertentie via Ster.nl