Clement Lenglet
NOS Voetbal

Aston Villa voorkomt nederlaag, maar grijpt naast eerste koppositie in twaalf jaar

Aston Villa had met een zege op Sheffield United de koppositie in de Premier League in ieder geval voor een dag kunnen overnemen van Arsenal, maar bleef tegen hekkensluiter Sheffield United steken op 1-1.

Daarmee bleef een eerste koppositie sinds augustus 2011 en de eerste koppositie rond de kerst in 25 jaar uit voor Villa. Zaterdag kan Liverpool Arsenal in een onderlinge duel op Anfield van de eerste plaats stoten.

Sheffield won dit seizoen nog maar twee keer en trok een gele muur op in Birmingham. De thuisploeg wist daarin geen bres te slaan. Na dom balverlies van Matty Cash kopte Leon Bailey na een uur dan toch raak voor Villa. De goal ging niet door, omdat even eerder Jacob Ramsey aan de arm van keeper Wes Foderingham had gehangen.

Kort daarop kreeg Villa geen strafschop toen George Baldock hands leek te maken. Sheffield vatte moed en kwam op 0-1 door Cameron Archer, na een prima actie van invaller Gustavo Hamer. Een kopbal van Àlex Moreno werd gekeerd, een kopbal van invaller Nicolò Zaniolo ging er diep in blessuretijd wel in voor Villa.

Einde serie

Door het gelijkspel kwam een einde aan een serie van vijftien opeenvolgende thuiszeges voor de Villans. De ploeg bleef wel voor de zestiende keer ongeslagen in eigen huis. Dat gebeurde voor het laatst op het hoogste Engelse niveau van december 1982 tot oktober 1983.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl